Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Thursday, December 30, 2010

The End!

Salam,

Yes, akhirnya abis gak tgk cite My Fair Lady walaupun asik skip scene y tak best. Tp overall sangat puas hati & ending dia sangat adil bg semua watak...like, like!

Last Scene Ep 16....

Utk last scene ni diaorg buat babak y biasa kita tgk...ala y last2 dia kejar heroin kat lapangan terbang tuh. Haa masa ni la Dong Chan p kejar Hea Na y nk pergi luar negara n tamau balik dah. Hea Na x mau balik ikut Dong Chan tp Dong Chan paksa jugak...last2 Hea Na kata "Masa ni patutnya awak angkat saya n bwk saya kuar" dia merujuk masa Ep 1 @ 2 bila Dong Chan culik Hea Na kat airport n angkat dia kuar masuk kereta. Comel sgt waktu tu.


Pastu Tea Yoon jadi lawyer n dakwa tiga org penjahat y asik ugut Dong Chan. For once aku rasa ok jugak, sbb walaupun Tea Yoon x dapat Hea Na tp dia akhirnya jatuh cinta dengan Eui Joo( adik angkat Dong Chan) sbb Eui Joo sblm ni pun mmg rapat ngan Tae Yoon just Tea Yoon rasa Eui Joo ni mcm menyibuk ja.
LAst2 Eui Joo mintak tolong ngan Tea Yoon tp Tea Yoon x mau. Eui Joo pun merajuk la macam bdk2 pastu Tea Yoon bisik kat Eui Joo. "Saya akan tolong kalau awk berhenti pggl sy Lawyer Lee n start paggl saya Tea Yoon ja". Eui Joo terus merah muka n tersipu2.

Pastu kite punye Sunmin ni plak jd penyanyi kot sbb ada adegan dia shooting mv gitu...haha kiut tp sikit sgt adegan dia dlm cite ni.
 I love you to SunMin...aigooo!!!cute, cute!

Dua org pembantu ni plak ...haishh entah la nk kata, mcm tau ada perasaan masing2 tp wat2 x tau. Yg perempuan ni ( x igt nama la tp pembantu Hea Na) terjatuh buku sbb terlanggar yang lelaki ni ( Ketua Butler) pastu mcm blushing n trus lari wat x tau. pening, pening.
Pastu Hea Na n Dong Chan bergaduh lagi...mcm besa la kan. Hea Na dok komplain y Dong Chan dah berubah n asik arah2 kan dia ja.
Dong Chan dgn selamba sebb saya kan butler agesshii.
Hea Na: Apa y hebat sgt, you want a medal for that?
Terus Hea Na bg kiss n buat Dong Chan terkejut pastu dia mengeluh: Haishh dah x sama mcm dulu dah.
Hea Na: What? mcm mana dgn ni?
Hea Na kiss lg.
Dong Chan mengeluh lg: Habis la..
Kiss lg, Dong Chan: Kena cari agesshii baru la mcm ni...


Masa ni Eun Hye tergelak terus n kata apa ni so Cheesy, apa lagi terusss jd NG part.
Hahha part ni mcm tak jd tapi kiut n dia buat gak jd last scene Ep 16..

Will Be Missing Them!
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Tuesday, December 28, 2010

New Drama, I'm so addicted to it~

Salam semua,

Baki cuti nih dihabiskan dengan merenung monitor laptop n tggu mysoju buffer cite dia.
Nak abis cuti ni la baru aku jumpa cite y best, cite korea la ape lagi kan? Nk wat cam mana aku minat cite macm ni.
Cite ni bertajuk Please Take Care of The Young Lady/ My Fair Lady/ Lady's Castle
Cite ni dilakonkan oleh Yoon Eun Hye(Goong), Yoon Sang Hyeon( One mummy and Three Daddy) dan Jung Il Woo.
Aku rase cite ni mcm best sbb ada serupa gak mcm cite Perfect Couple tp tah best la pendek kata. Hero dia gila2 n cute sangat. Aku pernah tgk lakonan Yoon Sang Hyeon dalam 1Mummy and 3Daddy tp dalm tu nmpak skema sgt tp dlm ni nmpak hensem la plak. Haha. Pastu aku suka budak kecik yang berlakon dlm cite ni y jugak pernah berlakon dlm Speedy Scandal, makin kiut je aku tgk.



Ok nk cite sikit pasal siniopsis cite ni:-
Kang Hea Na (Heana) dr Kangsan Group dilahirkan kaya raya dan hidup mcm puteri dengan atuk dia. Kang Hea Na ni dianggap mcm 'witch' n perempuan paling diggeruni tp paling digilai oleh org lelaki. Suatu hari tu dia bertemu dengan Seo Dong Chan (sama dgn nama hero dlm My Girl) sbb satu eksiden. Dong Chan ni pernah jd butler pastu dia ada byk hutang n hidup susah tp ego dia tinggi gila sampai org offer duit dia tamau gak n dia nk Hea Na mintak maaf dgn dia sbb laggr lori dia.Hea Na pun ego jugak sampai Dong Chan dakwa dia kat makamah n suruh wat community service. So dua org ni berdendam. Atuk dia ni nk cari butler y boleh betulkan sikit ego cucu dia ni n kebetuln Dong Chan y tgh marah ngan Hea Na p merapu depan atuk dia sbb dia igt atuk Hea Na tukang kebun. Atuk Hea Na terus amek Dong Chan jd butler Hea Na sbb dia janji nk disiplinkan Hea Na dlm tempoh dua bulan n sbb nk byr hutang jugak. Hea Na pulak masih teringat ngan kekasih lama n terakhir n lelaki tu muncul balik and so onn....

Nak tau sambungan tgk sendiri, ok?

Satu lagi aku suka gaya Kang Hea Na, Hepburn Style. Baru perasan gaya rambut Kang Hea Na sama ngan aku, bebaru ni p potong rambut pastu dia potong salah, aku tak suka gila sbb bila ikat rambut, kiri kanan rambut terlepas sbb pendek sangat. Anyway aku potong layer tp terpendek sangat kawan tu potong. Bila tgk Yoon Eun Hye nye style rambut terus aku rasa...wahhh kebetulan sama, leh ikat rambut tggi2 cam dia..hahaha.

Doa kan aku berjaya bertahan depan laptop tunggut cite ni sampai habis....berjuang~~

Sunday, December 26, 2010

Chowder...kartun paling aku sukaaa~

Salam...

Aloo, dah tggl lagi bbrp hari sblum aku pulang ke IPG tercinta, ada...4 or 5 ari lg sbb rasa balik cna ari jmaat sbb nk kmas2. X best la p ari sabtu, ahad terus masuk kelas..boringgg~

Anyway as the title..chewaahh speaking you. Aku nk cite la pasal satu cerita kartun dlm Cartoon Network nh. Sbb apa? Sbb aku ada lima org adik, 3 darinya mmg suka tgk channel kartun dlm astro...yes, termasuk hang Nash!

NAK TGK AXNNNNN!!!!


Tp bila keluar je cite Chowder, jgn harap sapa2 nk tukar channel lain. Sbb apa aku suka citer ni?

1. Aku suka watar Chowder y sengal tp kiut. (i'm not Your BoyFriend!)
2. Chowder suka makan, macm aku ka?
3. Ingredients dia mmg tak masuk akal~
4. SHNITZEL!!!! RadaRada!
5. Giler ah, Truffel mase muda comel gler~
6. Pasal masak2 kot.
7. Suka voice cast dia~ like real character!
8. Well overall cite ni mmg tak masuk akal!

Cite ni pasal budak y bernama Chowder y jadi perintis kepada tukang masak y kononnya terkenal, Mung Daal seorang Chef. Pembantu dia Shnitzel y perengus n suka ckp RadaRada shj n bini Mung Daal nama Truffel y suara dia abis rock! So bermula la gelagat Chowder y memang kaki makn tp bercita2 n jd mcm Mung Daal tuh.


Bila aku browse dal internt baru aku tau Chowder sejenis resepi/masakan n Mung Daal ialah sejenis kacang dhal n Truffles...yes mmmg makanan kalau x silap dessert. Watak Chowder pulak adalah gabungan arnab + kucing + beruang.... Hhaha, see? Mm x msk akal kan? on scond thought siang td baru ja kena cakar kucing stlh sekian lama tak dpt kecederaan sebegitu...huhu. So sapa2 y ada astro skali2 bkak la cite ni best la jugak wat release tension ka...jgn bg addict suda, tp nk tgk CSI gak~~~~~!!!!!

Friday, December 24, 2010

Spek Baru~!

Salam,

Bertemu lagi beta dengan korunk2 sekalian~
Yaa, setelah lama aku bertapa dengan spek kesayangan aku y kaler Ungu gelap akhirnya aku berjaya sambar satu cermin mata y memang not my style langsung. Aku pun tak tau nk kata apa y sudah terjadi dengan diri ini, whyyy!!!
Spek kaler ungu gelap tu aku beli kat Penny Pang, satu kedai spek mata y agak terkenal gak la area KT nih, mak cik aku y rekemen, dia kata baguih punya kedai tu. Skali aku pi, wuahhhh benda pertama yang aku tuju bukan display spek yang bersusun2 mengelilingi pekedai-pekedai y cun tuh tp aku p trus kat blakang kedai n mcm budak2 aku dekatkan muka kat sebuah akuarium sederhana besar sampai penyambut tetamu y tersengih sambut kami sekeluarga tgk aku pelik. Hehe aku bukan jenis mcm x penah tgk akuarium tapi nk bg tau mmg best akuarium dia, salt water akuarium, siap ada batu karang n clown fish n ....apa tah. Aku tau clown fish ja sbb byk sgt tgk cite Finding Nemo. Tapi cun la.

Aku suka tgk cite ni, tgk sampai termuntah pn x kisah~sbb kiut sgt! 

Pastu baru aku perasan..hmmm patut la...chinese shop rupanya. Bukan apa, satu aku puji kalu org cina bukak kedai mmg lain la ngan kedai org melayu (oppss I'm not racists ok!) Layanan dia bagus pastu siap buat survey layanan g. Mase tuh aku bru pas SPM aku rase aku main pilih je spek apa y diaorang rekemen tambah aku tgh gila ungu mase tu, sbb baru pindah masuk rumah baru satu bilik kaler ungu wehhh.

Setelah sekian lama, spek aku menyambut hari jadinya ke 2 tahun.....Spek ni y membantu aku sepanjang aku blajar kat IPG KSM...ciss touching tul.

Elok2 habis sem2 Ijazah aku nekad nak wat spek baru walaupun aku n Nad excted giler plan nk p jalan2 kat Genting ngn kakak dia. Mimpi nk jalan ngan kwn2 mcm tu, in your dream Tiera, ada rasa u abah u nk bg????
Pastu bila aku nekad terpaksalah aku korbankn jalan2 p Genting, x pa bkn aku x pnh p tempat tuh. Aku rasa aku pokai tul masa tu, duit tggal brapa tah. Abah kata duit hang byk lg awat kata x dak duit? Aku sengih ja, pasal aku bandingkn ngan kwn2 y lain, aku takut aku y pokai dulu...kedekut x aku..hehe.

Akhirnya aku berjaya menjejakkan kaki aku sekali lagi ke kedai Penny Pang y serba pink itu. Kecewa, Nemo aku dah x dak, akuarium tu dh kosong, air pun tarak...aku mlas plak nk tya pekedai tu knpa. So aku amek tempat kat almari kaca n terus pilih spek. Kakak y layan aku tu cun lg baik aku suka tgk dia, siap bg komen aku comel ka tak kalu pakai spek y d'try tuh. Memula nk spek sparuh bingkai ja pastu kakak tu letak spek full frame warna hitam ala2 old skool. Fuhh mengancam ooo tp kalau tgk aku, aku ni bukanla rock sgt mcm adik aku y sorang tu, aku lebih ke...ke...ke gadiskan kot. (perasan)
Spek terbaru...komen?
Y warna ungu/maroon tu y lama, nmpak x dh berkarat? haha..:P 


Pastu aku start try y full frame, y half pnye aku suruh kakak tu simpan balik. Kakak tu kata nmpak lain skit, comel n style...haha aku terpengaruh, Mak aku galakkan aku terpengaruh lg ada. Akhirnya aku x mau amek warna hitam aku bantai y warna coklat. Semua Rm 300 plus2, aku byr duit pendahuluan Rm 200 n slbhnya ditaja oleh My Dad (TM) heeee. Puas hati jugak la, aku rasa cun gak walaupun bkan la old skool tp ok gk. Asal aku nmpak lg cun kembali ke IPG nanti peduli apa.

Satu g sbb aku nk spek baru sbb aku nk show off kat seseorang. Siapa kah dia? Haa y penting bukan kwn seangkatan aku sbb kami nih ala2 family mana main show2 nh. Ada laaa, aku nk bagi dia satu penampilan baru biar dia gigit jari saja tgk aku...lama tak tgk aku, aku nk dia tgk betapa aku berubah.....Pada siapa2 jgn perasan itu anda...hahahaha
 Daaa~

Wednesday, December 22, 2010

Tips Cari n Tukar Templat Blog y Gempak lg Kiut~

Kalu korang tercari-cari mana nk amek templat y bagus-bagus, keep on reading yaw~

Ok kalau step tukar tu korang dah tahu korang bule terus ke laman web ini...
Laman Web ni nama dia Deluxetemplates.net
Korang nk cari templat y serius ke, y comel ke or y mesra alam semua ada kat sini
x ada la y custom, semua main paste html je.
Korang masuk n pilih, pastu ada la dia suruh follow step by step cara nak letak template y korang nk tu...
Paham? Nak Contoh? Haa tgk la templat blog hamba y menulis ni...amacam ok x?
Nampak feminin n simple ok la. Mlas nk browse sumer penat lol.
Ok slamt berjaya, any suggestion or question just comment me...:P

Versi 1: Online Shopping!

 
Amacam, ade kasi gempak x kat korang? 

Haa, dikalangan kwn2 semaktab aku nih aku mmg trknl gak ngan tag 'suka beli brg online'.
Dah nk wat mcm mana, brg online sng nk dpt xpyh nk tunggu p KL ka, tawaf mall 7 kali ka or kuar msk kedai smpai pening kepala. Kalau online aku dpt beli brg smbil golek2 atas katil lg kot. Tp fulus pastikan ada n kudrat nk p trnsfer duit kt maybank tersedia. Nasib baik aku bley drive x yah susah2 tggu org drivekn aku.
Aku ni mmg suka sgt brg2 y comel tp ley dgunakan (berfungsi dlm kehidupn). So aku nk rekemen kat semua remaja2 perempuan kat sana y suka brg2 comel mcm y dh aku kipas2kn td. Y x suka or nk kutuk2 sila beredar~
Laman ni d'pggil Home Banner..(click je kat link ni) 
Boley kata semua ada, mak korang pun boley gak join shopping kalau nk comelkan dapur2 diaorng. Brg stationery, hiasan meja, brg berkaitan ngan laptop, nk kuruskan bdn ke(not pill ok!) and even baju pun ade. Harga? Aku kira ok la, tp kalu brg online rugi beli sikit2 baik beli byk2 sbb byk mana korang beli kena byr 8@6 postage charge so better korang list byk2 brg y korang nk, tak pun campur y mak korang nk jugak.
Setakat ni byk jugak la y aku beli contohnya mcm kotak susun atur kn, aku mmg suka n kwn2 aku pun tya aku beli mana. Sbb sng aku nk susun brg makeup aku y bersepah2 atas meja, nmpak comel n kemas.
Baju aku x pnh try beli lg tp aku kira ok la sama mcm y lman2 web lain jual gak. So korang nk cari ape2, cari jelah kat kedai online ni ok?

Friday, December 17, 2010

HomeMade Coklat a.k.a MeltingChoc

Haa, mari2 dekat2, ada jualan murah I nk kasi tahu, akhirnya tercapai hasrat I nk promot nama kedai..erkkk kedai sejak zaman bila I bukak kedai nh? Haa, kedai ni sng nk cari, rumah I masuk terussss sampai dapur disitu lah port kami ank beranak sehari-harian kalu ade tmpahn. Bebel je bayk. 

Anywy, setelah sekian lama menyepi sbb malas nk reset pasword blog y setiap kali reset setiap kali tuh la lupa.


Di sini Tira nk promot sikit.... My mom ade wat homemade coklat y Tira kira abis murah la, kt mana2 dlm web tak jumpa lg harga segempak ni. Custom made coklat nih boleh ditempah ikut kemahuan penempahnye la, basic harga coklat adalah 70 sen sbjik siap ade filling lagi (krim @ kacang). Filling perisa apa mau ckp aja insyaallah kami akan eksperimenkan utk anda, bentuk cth mcm bentuk teddy bear ke, huruf ke or nk buat hantaran kawen cam ltk dlm kotak n hiasan boleh dibereskn utk anda. utk kipas2 kan anda lagi Tira sertakn contoh produk y mak tira buat utk hantaran kawin sepupu baru2 nih~

Versi Tertutup~

Versi Terbukak~haaa

Amacam? Kecur air liur x tgk nih, Tp buat mase skrg cuma terhad utk y brd di terengganu shj la, kalu y nk tmpah or ade pertayaan lnjut berkenaan dgn produk ni sila ke laman sosial Facebook n cari la profile Tiera Nordin...


Lps ni Tira akan post lg pasal mende nih sbor ye?

Tuesday, April 13, 2010

Top 5, Second Hero Role in Korean or Japan Drama


Arghh this feeling of frustration!

I really don't know why but almost all korean movie I will end up not supporting the main Hero of that certain drama. I will end up cheering for the second hero eventhough I know he will never win the heroine heart. So sad. So this is the top 5 Second Hero Role from various Drama. Enjoy...and don't blame me...hehe

1. Prince Lee Yul-Gong (Princess Hour)

2. Prince Chang Hwi (Hong Gil Dong)

3. Nakatsu Shuichi (HanaKimi)

4. Seo Joong-Woo (My Girl)

5. Jeremy and Shin Woo (You're Beautiful)

Jeremy - Lee Hong Gi

Shin Woo- Jung  Yong Hwa

Well there are a lot of them and almost all af them share some characteristic, cool, quiet, briliant and smart...well that goes for the prince. However the rest of them, Nakatsu, Joong Woo and Jeremy is loud, happy and childish in such a way. Why is Jeremy at the bottom? I totally hook up with Lee Hong Gi as he is the same age as me..20 years old and he is so cute. The reason is in that drama, Jeremy did not really show how much he like the heroin, Go Mi Nyu/Go Mi Nam..but when he totally cried on the bus it really break my heart seeing a cheereful guy like him cried over that stupid girl..aaahhh! Fuh2 cool down, if I were Go Mi Nam, I just wanna hug him and told him I will forget the though of wanna be with Tea Kyung. Hehe..just kiddin. JEremy also recover so fast after being rejected by her and act like nothing happen (is his feeling it for real?). He quickly change to his old childish self again after jumping off that bus..huh?

Shin Woo, he is a very gentle guy and in that drama he tottaly falls for Mi Nam from the first time they met, he even notice she was actually a girl after all but he keep it to himself. He do anything to show how much he love her but she tottly ignore him, completely. If only I'm one of the character, I'll slap Mi Nam in the face and told her she was blind! hehe. Anyway Shin Woo is really my type, he is caring and loyal. If I were Mi Nam and hearing what he told me about what he had done to cover me I tottaly ditch out Tea Kyung and follow Shin Woo at the airport (forget waht episode..13 or 14 mybe). I love you, just be patience Shin Woo oppa!

Jeong Woo, the playboy..hmm what can I say. If someone like Yoo-rin can really change him that is unbelievable. I happen to love tennis (but don't know how to play) so seeing him crying in the tennis court really touches my heart...haha. I wonder what is it related to playing tennis???

Nakatsu Shuichi, a popular highschool student who act like a fool. He is such a cutie and cheereful guy. Love his hand sign when he is in a monolog. I wonder how he lost to a quiet guys like Sano, as if Sano is so special. He is so slow in picking up about the heroin being a girl, I wonder if he had know about it earlier would he do something about it?

As for Prince Chang Hwi, he is a man with a strong hold of himself. His focus is only to get back his throne but bump up with Yi Nok. This is the first time I felt this way when I watch his character play in that movie. In ep 17 when he got strike on the chest by a poison arrow I wonder why I got this goosebump feeling, and I felt so strange..ooppss I had fell in love with him..hoho. I watch that scene over and over again including when he is dying because of the poison arrow (even made up a fanfic about that scene) and Yi Nok was comforting him. So Sweet...

And the winner is Prince Yul, a lonely prince who want thing to go his way. The fate just doesn't really stay at his side. First he lose his title as a next-in-line, second the person who supposed to be his wife had to be somebody else wife, third he never get anything until the end of the drama. That is so not unfair, it's like killing the character without even make him act. I'm in love for this drama just because of Prince Yul, I felt that character is just being used up to spice up the drama...so unfair.

That's all..I guess. I'm going to cool off myself, hope you all agree with me...please, why don't make that role win sometimes, I would love that. At least make them met with another girl or something. Don't just kick them aside when the couple reach their happy ending..:(

p/s: if you don't agree, leave a comment, sorry if there is any mistake about the detail.

Monday, March 8, 2010

New Korean Drama for 2010

Untuk memulakan demam Korea pd tahun 2010 nih, Tira akan suggest korang tengok citer ni best punya!

Creating Destiny

Dia punya poster jer dah nampak menarik kan?

Tira terjumpa citer ni kat MySoju je, rasenye citer ni kuar 2009 kot tp x tayang lg kat TV so sesapa nak tengo sila la lawat MySoju. BEst sume citer Korea, Jepun, Taiwan ada kat sana, click saje.

Apa pun citer Creating Destiny ni menarik sebab teraju utama dia Eugene...lakonan dia memang bagus sebelum ni so tak hairan la kalu drama kali ni pun dia best. Pelakon lelaki pulak muka-muka baru tak begitu popular la kat Malaysia ni tp satu Tira cakap...hensemmmm...

Eugene sebagai Sang Eun

Ki Tae Young sebagai Yeo Joon

Ok, kat sini Tira cite pasal sinopsis dia la..

Cite ni bermula dengan San Eun yang dah lama menetap kat Australia sejak ibu dia meninggal masa dia kecik-kecik. Ayah dia pulak memang kuat memegang tradisi Korea. Ayah dia lebih tak tahan bila Sang Eun bawak balik teman lelaki mat saleh ke rumah dan cakap dia nak kawin dengan lelaki tu. Ayah dan atuk dia ligat fikir cam mana nak halang hubungan pasangan tu dan ayah dia teringat pasal janji yang di abuat ngan kawan lama dia untuk jodohkan anak diaorang. Ayah Sang Eun pun paksa la dia balik korea untuk berjumpa dengan bakal tunang dia Yeo Joon seorang doktor pakar kat hospital. Yeo Joon ni tak dak girlfriend sebab sibuk je memanjang sampai orang kata dia gay. Dia jua terlalu pembersih, terlalu kemas dan suka bekerja. Bila keluarga dia suruh dia kawin ngan Sang Eun dia membantah keras dan diaorang pun memang sama-sama tak suka. Tapi lepas kena paksa n lepas timbul isu Yeo Joon gay ke tak, Yeo Jun dan Sang Eun pun pakat-pakat mengalah tp bersyarat. Sang Eun terpaksa bertahan satu tahun dengan Yeo Jun pastu semuanya akan selesai. Tp masa membuatkan dia jatuh cinta dengan doktor tu. Tp hadir pulak orang ketiga dalam hidup masing-masing. Sang Eun jumpa dengan kawan sekolah lama dia yang jatuh cinta dengan dia. Yeo Joon lak jumpa dengan ex-girlfriend dia balik. So macam mana?

How Sweet...

Port Lepak Hujung Minggu...

Salam...

Untuk melepaskan tension, Tira n my best friend Cik Da membuat keputusan menyerang Kuala Besut...errr...ehhh? Ohhh silap,silap Kota Bharu la, al-maklumlah singkatannya sama, KB. Huhuhu~~~

Posing sebelum bertolak..chewaah..

So apa lagi, pada hari Jumaat yang mulia itu kami berbekalkan driver kami Cik Shaha from Science klas membawa MyVi hitamnya menuju ke KB. The best ride ever, just the three of us, x de muatan lebih tau...hua3. Lapang ase...

Kami tiba kat KB tepat pkul 10.15 tak silap la so KB Mall adalah destinasi pertama kami. Shaha meninggalkan kami kat sana  dan dia g mana tah, jumpa 'saing' die...heheh. Jangan marah ekk??

So apa lagi kami memulakan serangan, port pertama dituju ialah kedai kasut dan kedai baju la... Dapatla cari kasut untuk driving class, same design aku amek warna hitam n Cik Da amek warna hijau, Rm39.90. Ok la kowt kan? So Tira nak cari blouse cam spupu Tira pakai mase kenduri kawin dulu, baju dia lawa sangat2 tp mlgnya design baju kali ni x best so lupakan saja...

Pergi body shop beli set pembersih muka dia, pembersih muka, toner n morturizer, mangaiii mahai laaa...abis Rm125..hhuhu nangis x berlagu la tp muka nye pasal yang nk lawanya aku gkkk.

Produk Body Shop untuk kulit berminyak

Kami melawat tempat2 y x pernah aku melangkah masuk, the bowling center kat sana, malu nak main tp next time mesti maen..

Pusat Bowling KB Mall...sekadar tengok2 je..

Lepas keluar dr Pusat Bowling tuh kami singgah PC store beli sarung lapto n alat bersih laptop habis la Rm37.00 ringgit Malaysia.

Perut dah menjerit-jerit mintak makan, mse tu orang laki2 g semayang jumaat so x der la orang lelaki sangat...ye ke? emmma ada je, bukn semua g smyang kan, mereka melakukan devian dlm agama...acece...aplikasi sosiologi tuh. Aiihh apa nak jadi nh, x g smyang jumaat x malu ker ngan kami para perempuan..

Ada badut wat persembahan, tp cina ngn India je tgk, melayu x de pon...

Lepas tu kamu menuju ke Tesco untuk membeli almari, offer jadi Rm20 jer tapi maklum lah nme pon offer...habis. Kempunan kami berdua..huhu. So tempat pertama adalah The Chicken Rice Shop, first time makan kat sana tapi tumb up la..sedap gk untuk lg dari set snack plate from KFC. Mati2 Cik Da nak makan KFC gk sblm tu, kalu Tira makan gak alamaknya muntah la I, dh muak tgk KFC kt jerteh tuh! Try laen pulak nah Cik Da..akhirnya Cik Da yang melantak lebih2 haha...lwk jerr...Rm16.90.

Amacam terliur x? Mase kami melantak nih..

Cik Da...sedap ke dessert tuhh???

Tp beli gk barang makanan habis Rm 30.00 kowt. So kami g ronda2 lu, masuk keluar kedai, Watson, Gift Shop, kedai kasut(lagi?!) dan Secret Recipe. Fuh best giler tgk kek dia akhirnya Tira membuang duit sebanyak Rm6.80 untuk sepotong kek Hazel Cheese tp puas hati la. (Gmbr x dk, dh masuk lam perot)

Last sekali kamu pergi tempat wajib setiap kali sampai Tesco, The Big Apple...beli tiga biji sorang. Tira ingat nk beli 6 beji sekali gus, tp nafsu2 (kata Cik Da).

Mse balik posing lu kt kereta MyVi Shaha...serabut dh mse nih...aihh~~

LEpas solat maghrib, lepak2 kat food court dia lu pastu dlm pkul 8 mlm kami bertolak balik. Sakit giler kepala boleh gk landing kat belakang pastu mesej si dia tp emm g2 la. Aiihh kena repeat setahun...Sampai kat IPG pukul 9.30 malam...nasib baik pak guard x demam g tutup pagar awal ke...best punya..hehe

Secara kesimpulannya duit Tira habis sebanyak Rm250.....waaaa~~~

Wednesday, March 3, 2010

Ya Allah!

Aku sebagai hamba Allah lebih takut kepada Penciptaku dari manusia setaraf denganku. Biar akhlak serta ilmuku sedikit dari apa yang kamu tahu, kamu tidak punya hak untuk menyalah gunakan ilmumu. Aku tidak punya sedikit getar pun dihatiku kerna aku tahu Tuhanku sentiasa melindungiku. Sama-sama kita beristighfar kepada Allah dan muhasabah diri sebelum melemparkan amarah kepada yang lain. Kita sesama manusia saling menasihati dan berpesan-pesan (bukan membuka aib) jadi terima dengan hati yang terbuka. Kekasih dihatiku cuma Allah kerna aku kecewa dengan kaum sejenismu yang suka melompat ke konklusi tanpa menilai diriku semasaknya.

Sunday, February 28, 2010

Salam pertemuan, kembali???

Ohhh, so tired...(baring atas katil and tido...ZZZ)

Oppsss! Soriii...haha aktiviti wajib nak wat cm mana, dh lme x masuk blog al-maklum kena block ngan wayerless maktab, haiiii -_-

Anyway, welcome back! Alamak dh tua dh, dh rasmi jd PISMP, senior~~~

Musim bunga dh kembali, love blues pun dh kembali, kekadang bawa bahagia, kekadang bawak bencana. Haaa paham-paham la. 

Untuk sem ni Tira rasa cam malang la pulang KS2 nh, kalau selama ni imej KS2 adalah kebanggaan jabatan KS...err ye ke? Haha apa pun imej kelas kami bersih la sampai la sem ni ada beberapa event yang tak sedp sikit nk didengar. IPG tgh giat keluarkan surat amaran bagi sekelumit crime yang kami lakukan (termasuk balik awal dari kelas). Aduss, Tira pn x terkecuali dpt surat amaran, gigih betul HEP. Cuba la amalkan kempen jimat kertas langkah pertama x pyh cetak surat amaran (haha). Rasa tension lak lelama duduk sini, lg teruk dari hidup kat asrama dulu...(lari2~~)

This new year I got a new phone!!!!

AHhh dh lme nk handphone baru, akhirnya dpt gak walaupun x dpt handphone lipat tak per la dpt handphone slide. W580i warna putih so femine!! It cost me around Rm460. x tahu la berbaloi ke tak anyway function dia best, siap ada fitness trainer lg, ley kira byk mna kita exercise.

Sesuai la, Tira pon tgh nk diet nih, I want to fit in my new dress, they r so cute la~~~

Anyway, hujung minggu nh, Tira nk g shopping kat KB, nk beli abis semua benda yg I desire...haha abiskan duit elaun jer. 

Untuk sem ni Tira ambik lesen kereta, my kelisa tengah menunggu dirumah, sori sayang mummy tak de lesen lg, I'll drive you anywhere bile Mummy dpt lesen. Puas ati. Bukan apa bila x de lesen susah nk bergantung dgn orang nh, almaklumlah, susah! Kira dpt lesen ni balas dendam la terhadap apa yg pernah dilakukan oleh mereka tanpa disedari...

That all, smbung lagi

p/s : Tira dpt sunburn yg teruk la, mcm mana nak masuk sekolah buat SBE bulan tiga ni??? Ahhh cikgu ku gelap!!

There was an error in this gadget