Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Friday, January 27, 2012

Tutorial :- Cara letak lagu dalam Blog

Salam,

Entri kali ini Tiera akan ajar cara nak letak mp3 dalam blog korang.
*PERHATIAN*
Tapi ia tak digalakkan sangat, Tiera je y gatai nak bubuh. Sebab apa tak digalakkan?
Sebab Tiera sendiri serabut sebenarnya dengan blog yang masuk-masuk terus lagu berkumandang, menganggu kosenterasi membaca tau, tambah kalau nak feeling-feeling.
Tapi Tiera letak jugak sebab nak dengar lagu kalau tengah bosan buat entri.
See *yang kat atas tu*~
Kali ni autoplay tp low volume tp kalai still mengganggu please infrom in manners.
 
Menggunakan SCM Music Player ni pun boleh tingkatkan traffic blog.

Caranya...

1. Tengok kat mp3 atas tu then tekan kat SCM Music Player

2. Pastu tak payah sign in atau register, senang je kan?

3. Choose jenis skin y korang nak



4. Next, pilih Edit Playlist untuk tambah lagu


5. Nak senang bukak youtube, pastu copy link mv yang korang suka dan paste kat ruang yang disediakan di Edit Playlist

6. Next, tekan Configure Setting

7. Kalau nak autoplay tukar la *takdigalakkan*

8. Pastu nak ejas volume lagu bila ia mula-mula terpasang *Tiera buat low volume je supaya tak mengganggu*


9. Bila dah siap tekan done dan anda boleh copy html code yang disediakan.

10. Bukak Dashboard blog anda dan pergi ke bahagian Layout (tgk di tetingkap kanan anda), tekan Add Gadjet lepas tu cari Add html code > pastekan html code td > Save

11. Walaupun korang letak gadget tu kat mana-mana pun, ia tetap akan ikut setting anda tadi untuk letak kat atas atau bottom.

*Tiera letak atas sebab senang nampak*


SELAMAT MENCUBA

p/s : Ok dah betulkan step 10 dan rasanya dah cukup detail. tak tahu nak terang macam mana dah.Please keep searching and trying. peace!







Terrefied ~Kathereen ft. ZACHARY LEVI~

Salam,

Wahh, minat sangat dengan Zachary Levi and this song is a killer. Udah la ada rupa, pandai berlakon (Siri Chuck), direct film, menyanyi lagi. His talent never ends. Setakat ni Tiera ada Chuck sampai Season 5 dah. hua,hua,hua.
Berkat jasa kawan-kawan yang suka exchange cita. Enjoy la lagu ni, mood hari ni...hayatilah liriknya....hehe.



 
You, by the light
Is the greatest find
In a world full of wrong
You're the thing that's right

Finally made it through the lonely
To the other side
You set it again, my heart's in motion
Every word feels like a shooting star
I'm at the edge of my emotions
Watching the shadows burning in the dark
And I'm in love
And I'm terrified
For the first time and the last time
In my only life

And this could be good
It's already better than that
And nothing's worse
Than knowing you're holding back

I could be all that you need
If you let me try

You set it again, my heart's in motion
Every word feels like a shooting star
I'm at the edge of my emotions
Watching the shadows burning in the dark

And I'm in love
And I'm terrified
For the first time and the last time
In my only

I only said it 'cause I mean it
I only mean 'cause it's true
So don't you doubt what I've been dreaming
'Cause it fills me up and holds me close whenever I'm without you

You set it again, my heart's in motion
Every word feels like a shooting star
I'm at the edge of my emotions
Watching the shadows burning in the dark

And I'm in love
And I'm terrified
For the first time and the last time
In my only


p/s: Huhu, rasa sedeynye dgr lagu nih T_T
There was an error in this gadget