Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Wednesday, November 30, 2011

HolidayOverSeas: Pekan Baru, Indonesia 2

Salam semua,
Bapak2 Ibu2~ :-)

Ok utk post kali ni Tiera akn cite hari pertama kami bertolak.

Hari Isnin, kami sekeluarga bertolak dari Terengganu. Percutian kali ni memang bajet terus. Ok kalu nk tips bajet lepas ni la Tiera post plak.

So kami semua bertolak ke KL, Taman Warisan dekat ngan KLIA and stay kat sana sampai hari bertolak 28/11/2011.

Pergi la awal sikit utk check in and jgn segan2 tanya kat org y kerja situ kalau x tahu macam mana nak check-in. Oleh kerana masing2 bwk beg pack and tak tempah kargo so kitaorg terus proceed tu ruang menunggu lepas selesai proses passport dan segala mcm.

Masa kat ruang tunggu tu memang ramai le. Baik korang pergi toilet siap2 sbb dalm flight 1 jam je and most of the time lampu pasang tali pinggang akan bernyala n korang tak leh suka suki je g tandas. Tup2 flight kami delay  la pulak so tak pasal2 kena tunggu 1 jam lagi bertolak lah kami pukul 5. Pasang telinga korang2 baik2 untk pengumuman flight tp kalau korang tak masuk lagi diaorg panggil nama tak ke famous sebntr?

Masa dlm airport Tiera sibuk isi borang departure and arrival y diaedarkan x sdar masa berlalu. Airport Pekan Baru kecik je, sampai2 dai check passport and boarding pass pastu scan beg dah abes, bule keluar.

Oleh sebab abah dah atur dgn Hotel Aston utk dtg ambil kami di airport, nama abah punya besar dia angkat masa kami sampai. So kami naik van la ke hotel Aston. Masa sampai memang layanan best ooo, kalah hotel Malaysia. Pak guard tolong bukak pintu van n pintu hotel. Budak lobby tolong angkat beg kami naik troli. Masa kami tunggu abah check in hotel kami dihidangkan dengan air jus..apa tah, its part of the service.

Hotel Aston ni dekat dengan Mal PekanBaru and Plaza Senapelan. Ada di Mal PekanBaru tp x igat. Mal PekanBaru ni bersetentang dgn hotel so kalu nk pergi korang kena jalan sikit smpai jumpa jejantas le.

Credit

Kami ambil dua bilik (y ada katil Queen sebuah) Rm 160 x 2.

Jus dihidangkn smntara tunggu check-in di Aston Hotel

Abah ambik dua bilik. Tiera duduk bertiga dengan adik-adik, mak ngan abah duk dgn Saiful n Balqis. Bilik dia lawa tp pemandangan kurang lawa infact bilik abah tak ada tingkap pun haha tp ok la bilik dia lawa.

So kami rehat, mandi dan sembahyang pastu lepas isyak abah n mak turun dulu untuk tanya hal pengangkutan untuk esok. Plannya nak sewa van pusing2 Pekan Baru tp mahal la pulak bila nak sewa van Aston biasa la kan. Lepas gagal dpt kata putus n harga lebih murah abah ajak p makan dulu. Kami jalan2 ja spnjang deret hotel n sampai ke Rumah Makan ...err apa tah dh lupa la.

Belum sempat kami order apa2 semua makanan dah terhidang. Berpinggan2 lauk (stack) dua bekas nasi putih, air kosong. Muka semua pakat blur belaka x paham. Rupanya kalau makan nasi campur gini la kan senang. Makan je apa y nak makan y tak mau jgn sentuh, tu gaya masakan padang. Tp best sedap tau, bergedil dia besar gila n kari ayam dia kaw2. Senang la bg org y blur lg cara nk pesan makanan kat sana, duduk je pastu semua diberesin.

Lepas kenyang makan kami pun beransur naik ke bilik balik n berehat. malam tu Tiera tido lambat gak sebab tgok tv indon depa..hehe best n lawak.

Klik...(BERSAMBUNG)...

Wednesday, November 16, 2011

Pra-Semester Holiday.

Salam,
walaupun masa tengah nazak ni jelah cara nk mematikan hasrat utk tido. Udah le stadinya tak seberapa, tido wajib jugak. Exam PJM 3110 baru abis petang td pastu awal pagi esk MZU plak..huhu.

Dalcroze, Kodaly, Orff

Dalcroze dia suka dgn gerakkan, buat improvisasi, nyanyain solfa dgn eurythamic.
Kodaly paling best, teknis solfa, isyarat tangan corwin, teknik notasi simbol/ lidi dll. nynyian lagu rakyat
Orff suka explore, imitasi (peniruan), rekacipta alat muzik, improvisasi.....

haha amacam? Korang rasa best tak aku buat review y x sbrp nih. Siap kena baca not muzik lagi dalm bentuk simbul pastu reka aktiviti pengajaran. Sudahlah dirinya tak berapa nak kreatif mana kan?

Sempena nak pegi Pekan Baru ni sempat lagi aku tapau satu sling beg kat Pasar K. Besut. Rm 20 hinggit je. Ala2 korean beg warna nude pink dgn putih cream. Tp sayang korang tak leh tgok...sebab ...sebab .....huhuhu

T___________________________________________T

Handset SonyEricsson aku sudah ARWAHHHHH!!!!

.............................tapi....................................

Nak handset Samsung Gallaxy plak? Hehe

Gila comel, harga pon comey mau rm1500 @ plus2
Kalau korang nampak lah handset apa y aku tgh pakai skg ni mesti korang rasa nak derma ja handset korang kat aku, siap pakai getah lagi...*Haaaa, ni y line kliearrr (clear) punya ni!* Tiru mami jarum...hehe

Tak sabar nak abis paper dan blah balik ke rumah. Tolonglah jangan pack lemak untuk hibernasi, kau bukan beruang Tirah nak hiebrnate, hibernate plak!


Tuesday, November 1, 2011

Apa y Perempuan nk Sebenarnya dr lelaki?

Salam,

Walaupun aku ni sorang2 lg tp nk post gak mende ni sbb aku suka gila lirik dia, baca2....ilmu tu~


nape tah x leh post video dr Utiub plak, masalah laptop kot, so pi tgok sendiri la ye?



http://www.youtube.com/watch?v=f07vXjZkfjk

 
What a girl wants BY 4 MINUTES
Yeah, this is my first story
Say oh, oh, oh, baby, la, la, la, la, la
Say oh, oh, oh, honey, la, la, la, la, la

All men are the same
You don’t know anything, you couldn’t even get my hints
Oh gosh, you are driving me crazy

My new hairstyle and new shoes
When I ask how is it
You don’t know anything about it

Instead of using your credit card
Show me a troubled heart when I am mad
I can’t tell really your heart
Please tell me straight up

“I love you” that one sentence
How long are you going to be indecisive
Oh, from now on
Please tell me

One, when we hold hands please Intertwine them
Two, when annoyed, just smile
Don’t know, don’t know, don’t know, don’t know
Even when I tell you, you don’t know

Three, call don’t text
Four, make sure you make an eye contact when we talk
Don’t know, don’t know, don’t know, don’t know
You really don’t know my feeling

You don’t know what a girl wants
What a girl, what a girl wants
Louder, louder, say it louder for me
Again, again show it to me

You don’t know what a girl wants
What a girl, what a girl wants
Oh, Stay with me longer, longer
I do, I do, promise me

Time flew by since we’ve first met
Don’t even know if it’s 100 days or 1000 days
And how could you forget my birthday

It’s okay, sometimes stuffs happens
But you, how could you not even know
My phone number

Oh, bad, she just bling, bling
It’s not accessory, those two eyes that makes me laugh
I, I, I want it, want it
You, You, can you stay here

Oh, those words in your heart
The word “love” is word of trust
Oh, from now on
Show-show-show it to me

One, when we hold hands please Intertwine them
Two, when annoyed, just smile
Don’t know, don’t know, don’t know, don’t know
Even when I tell you, you don’t know

Three, call don’t text
Four, make sure you make an eye contact when we talk
Don’t know, don’t know, don’t know, don’t know
You really don’t know my feeling

Say oh, oh, oh, baby, la, la, la, la, la
Say oh, oh, oh, honey, la, la, la, la, la

You don't know what, you don't know what
What a girl wants
You don't know what, you don't know what
What a girl wants

One, when we hold hands please Intertwine them
Two, when annoyed, just smile
Don’t know, don’t know, don’t know, don’t know
Even when I tell you, you don’t know

Three, call don’t text
Four, make sure you make an eye contact when we talk
Don’t know, don’t know, don’t know, don’t know
You really don’t know my feeling

You don’t know what a girl wants
What a girl, what a girl wants
Louder, louder, say it louder for me
Again, again show it to me


You don’t know what a girl wants
What a girl, what a girl wants
Oh, Stay with me longer, longer
I do, I do, promise me

You don't know what a girl wants


There was an error in this gadget