Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Monday, January 30, 2012

49 Days

Salam,

Entri kali ni Tiera akan riview tentang drama korea 2011 iaitu ------->  49 Days



Sinopsis:-

Drama ni bawa genre yang agak berlainan sikit and ada paranormal yang sangat normal..hehe.

Begini ceritanya Ji Hyun ni anak orang kaya (*siyes kiut gila mcm barbie doll). Dia ni memang manja-manja gitu dan memang anak kesayangan dalam famliy dia. Waktu mula-mula ni dia dah nak bertunang dengan kekasih dia Min Ho. Tapi pada masa yang sama Han Kang ni minat kat Ji Hyun dari sekolah lagi so dia memang tak suka la Ji Hyun nak bertunang.

Suatu hari ni, Min Ho terkantoi dengan Ji Hyun bila dia main kayu tiga dengan rakan baik Ji Hyun sendiri, In Jung. So dalam blur-blur lagi tetiba Ji Hyun yang tengah frust ni eksiden. Bila In Jung tersedar dia terkejut la bila tengok body dia dalam kereta berlumuran darah, dia sendiri adalah roh. Pada masa tu cuma seorang je yang nampak dia, kononnya dia ni grim reaper, Ji Hyn panggil dia Scheduler.

Rupanya, Ji Hyun belum patut mati lagi waktu tu dan utk membetulkan kesilapan dia dibenarkan tumpang badan seorang perempuan untuk tempoh 49 bagi mengumpul 3 air mata yang betul-betul menangis sebab sayangkan dia. Syaratnya orang yang menangis tu tak ada kena mengena dengan dia. So bermulalah perjalanan In Jung menumpang badan orang lain dan buat orang lain menangis. Dalam pada masa yang sama dia kena selesaikan masalah tunang dia yang curang dan juga mencari buah hatinya yang sebenar iaitu Han Kang. Han Kang la yang selalu tolong dia sebab beberapa hari yang terakhir tu, dia tahu semua rahsia Ji Hyu.


Scheduler dan Ji Hyun (mcm patung kan?)

Song Yi Kyung, dia ni cuma pikir nak bunuh diri je~ emo,emo

Han Kang
In Jung, tak suka kawan yang tikam belakang, dia sgt jahat wekkkss~
Ni pun sama, si Min Ho. Subahat ngan In Jung >_<
Diaorang sebenarnya ada hubungan rahsia~

~ Bagi Tiera, best jugak cite ni sebab style dia lain sikit. Tiera x ada bangkang apa-apa sebab memang patut Ji Hyun suk kat Han Kang sebab Han Kang memang sayang dengan Ji Hyun dr sulu gak. Tiera belaja yang kita jangan terlalu percaya sangat kat orang dan jangan la baik sangat kan?
ENJOYSS~~

Giveaway 1st Cik Violet

Salam, hari ni first time join giveaway nih, harap-harap dapat la gamaknye.






Kalau nak Join boleh klik banner ni.

Baca Syarat-syaratnya kat sana key?  Huhu ^^

Saya tag ------------>si gadis pelik

--------------------->ciMa CimatoO

--------------------->nurpiska

Keputusan AJL 26- 2012

Salam,

Walaupun Tiera tak sempat nak tengok AJL-26 semalam tapi nak post jugak keputusannya. TV kat asrama ni tak ada suara, bisu plak tu. Boleh je nak travel blok sebelah tapi malas punya pasal lak. Enjoy~





Anugerah Mobile: Sedetik lebih (Jacklyn Victor)

Best Performances – Kisah Hati (Alyah)
Best vocal – Awan Nano (Hafiz)
3rd Place – Karma (Faizal Tahir)
2nd Place – Beribu Sesalan (Ning Baizura/Jaclyn Victor/Shila Amzah)

And the winner is...jeng-jeng-jeng ------> Awan Nano by Hafizzz~


Kesian Cinta Muka Buku tak menang, ingatkan Wanita Seluruh Dunia dr projek Pistol akan ikut jejak langkah Estranged, Itu Kamu (Fave Song!!!) ^^


Buh-bye!


There was an error in this gadget