Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Thursday, January 26, 2012

Novel on Blog?

Salam,

Sebenarnya, Tiera suka gak menulis novel ni, my own version la sebab bosan kadang2. Tapi novel ni ikut mood baru jalan. So kalau Tiera pos kat blog ni ada yang sudi baca tak? angkat tangan sapa nak baca? *Ahh, tak kira nak post kan jugak*

Nanti Tiera akan buat entri pasal sinopsisnya. Pastu Tiera akan upload gambar yang ada kena mengena dengan character sebab Tiera suka pembaca imagine lelaki ni macam mana, perempuan ni macam mana. Mostly Tiera tulis, Tiera akan imagine macama mana scene tu akan jadi. So please give positif respon.

p/s: Kalau ada kawan-kawan sekelas terbaca, jangan ejek aku ek? Ejek dalam blog je tak pe...peace~ ^_^

Tutorial :- Edit Luas Post/Sidebar

Salam,

Lama la pulak dah tak buat tutorial.

Mesti korang rasa semak kan bila post korang cukup-cukup makan atau nampak semak sebab blog sempit. Kat sini bagi sesiapa yang tak tahu macam mana nak luaskan saiz blog anda biar sampai boleh tulis dari hujung kiri sampai hujung kanan.

Mula-mula......

1. Bukak Dashboard anda

2. Pilih Template

3. Pilih Customize

4. Pastu di Blogger Template Designer anda pilih la Adjust Widths

5. Ada dua jenis adjust yang anda boleh buat samada nak besarkan keseluruhan blog atau besarkan sidebar sahaja


Tak ada gambar la nak tunjuk, window 7 x leh printscreen...huhu

Selamat Mencuba ^_^

There was an error in this gadget