Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Saturday, January 28, 2012

Segmen:- Jom Tambah Follower by Haris Kaito

Salam, Join lagi satu segmen, kalau sesiapa nak join gak dipersilakan. Malas nak bebel banyak-banyak, penat gelak tengok spontan. Korang bacalah syaratnya, hameekkk kau!



Syarat2nya:


1.Mesti Follow blog Haris Kaito.

2.Buat satu entri dengan tajuk JOM TAMBAH FOLLOWER!

3.Copy banner kat atas dan paste kan dalam entri JOM TAMBAH FOLLOWER!

4.Pastikan korang letak link ini dalam entri JOM TAMBAH FOLLOWER!

5.Tak perlu tag sapa2.Tapi kalau korang nak tag jugak Haris tak kisah.

6.Letak link entri korang kat bahagian komen bawah ini!





Mudah jer kan?Jadi join lah cepat-cepat!Tarikh tutup belum ditentukan.
X kena bayar pun..free jerk..kih,kih,kih

Family Day...ye ke?

Salam,

Sempena hari terakhir cuti sekolah, abah Tiera ni memang dah jadi kaki berjalan sini,sana dah. Pagi-pagi dia tanya "Kak Long, hari ni nak pi mana?"

Balqis plak "Kak long! Nak p jogging!" Kelas kau Balqis, akak kau pun malas nak berjogging. Udah la tengah mamai-mamai lagi time tu.

So, mak mesej le sepupu Tiera yang digelar Abang E....dia cakap boleh je pergi berkelah, BBQ jom?

Tapi entah macam mana pukul 3 baru kompem nak pergi ke Pantai Merang, jalan kearah Besut. Iye la hari tu hari Jumaat.  Kelam-kabut la Tiera keluar pergi beli bihun n bahan nak buat sandwich.

So ini lah hasilnye~

Ni keje kami org pue pagi tu. Buat kerepek pisang tanduk..sedap~!



Sempat lagi perahsan~

Adikku yang sengal~

Ahh candid, nasib baik sempt senyum. *pedulikan gaya tu...

Budak-budak semua pergi serbu air, no swimming ek..bahaya tau.

Abang E, mastermind segala~
Plain ikan Bakor~

staker makanan...wahaha~

Ada kerang bakar n satey lg. Balik pkul 7, gelap sudaa~

Best la jugak...lama tak kumpul dua family sebab masing-masing bz la katakan. Kami org pue tukang makan je sebab yang masaknya orang lelaki...haha tukar peranan kejap~

Enjoy...^_^

Tips:- Pilih Kasut

Salam,


Mcm comel je~

Tips hari ni....Macam mana nak pilih kasut'

~ Kasut ni bukan sahaja untuk digayakan tapi mesti pentingkan keselesaan masa dipakai. Kalau tamau kaki korang di 'plaster' sini sana so tips ni untuk korang. Tambah yang suka spend seharian window shopping..*teeetttt!*

~ Berdiri tegak dan pastikan kasut yang anda pilih itu selesa. Jalan-jalan dulu dalam kedai, jalan atas lantai simen yang rata jangan jalan atas permaidani memang kompem sedap nye.

~ Biasanya korang akan sarung sebelah je kasut sebab dia display sebelah je ka? So jangan segan mintak try dua-dua belah sebab baru la rasa macam mana keadaannya bila pakai sepasang. Lainlah kalau korang memang suka pakai kasut sebelah je

~ Pastikan tumit dan jari kaki anda tak tersebul keluar dari kasut/selipar tu. Saiz kaki ni tak sama ada yang sama-sama saiz 6/7 tapi lebar tak sama kan?

~Kalau korang biasa pakai stoking dan sarung kaki, masa try pakai la jugak stoking tu.


Perkara yang perlu dielakkan


~ Jangan beli pada waktu pagi sebab kaki belum mengembang sepenuhnya lagi

~Jangan mencuba sambil duduk dan terburu-buru

~ Jangan pilih kasut yang dirasakan ketat dengan menganggap kaki korang akan lambat laun biasa dengan saiz tu, tak pasal-pasal dua tiga jari terkelur dari kasut pastu.

~ Jangan beli kasut hanya berpandukan saiz semata. Sebab bukan semua jenama kasut pakai standart saiz yang sama. Apa-apa pun kena try gak dlu.
Harap ia membantu~!

Segmen Uprgrade Follower dari Rochelle


Salam, sekali lagi terjoin pula segmen ni, ehek. Saja nak tambah lagi follower. Walaupun dah join y adik Farah punya kali ni join y adik Rochelle ni. Kalau teringin boleh la join lambat lagi tarikh tutupnya.

Syaratnya...

1. Follow blog Rochelle
2. Wajib like fanpage
3. Letak banner dan link dalam entry
4. Buat satu entry pasal segmen ni .
5. Tag rakan-rakan sejurang-kurangnya seoarang .
6. Tinggal link dalam commen box .
7. Add Rochelle Liong dalam Facebook
 
Jon Join? tak rugi pun kot ^_^
 
Tag---------------> Hurin Nurin
There was an error in this gadget