Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Monday, January 31, 2011

Versi Artist~

Salam,

Haaa, amacam lawa + elegance x aku nye templat blog aku y baru nih...haha
Ni kes frust elaun ari ni x masuk lg la nih...mmg dh x dak keje sgt dh~

Ok, semalam aku ada review cite Secret Garden lakonan Ha Ji Won, Hyun Bin n jeng~jeng~jeng! Yoon Sang Hyun...

Sejak bila agak nya aku minat dia tah, tp bkn aku ja tau, mmg dia ni disenangi ramai pelakon2 y keje dgn dia sbb dia mmg pndai buat lwk spontan.
Dlm cite Secret Garden ni, dia bukan pelakon utama tp mcm antara hero-heronya lah. Heroin (Ha Ji Won) penh minat kat Oskar(Sang Hyun) buatkan Hero(Hyun Bin) jelous sbb Oskar ni sepupu dia y sama kaya + pelakon + idola heroin (y jgk stunt women) + poyo + player = BEST!
Semua part Sang Hyun dlm Secret Garden..hehe cutie~

Dlm the making diaorang tya setiap pelakon Secret Garden, siapa y plg best n kelakar dlm pelakon2 y keje dgn diaorang, semua ckp Sang Hyun sbb walaupun dia buat NG part tp NG dia buat kelakar n sweet gile~
X caya tgk video ni~

Ni semua part depa shoot x jd~
 Tgk kat 6.45 g2 la...ckp psl Sang Hyun ja~

Dalam My Fair Lady pun sama, suka melalut even part tu tgh x jd...cumil2~
So support la Yoon Sang Hyun, lakonan dia beshhh sgt~ tp berpada-pada lah...haha sempat lg bg nasihat...sy nk jd budak baik...Buhbye~! 

Sunday, January 30, 2011

Elaun Oh Elaunnn~

Salam....

Huhuhuhu ~T_T~

Nak kata aku ni jenis boros x la sgt kan. Tiap2 sem bule ja simpan Rm1000 dlm akaun...tp dh nk dkt2 akhir-akhir ni aku jd pokai kowt...Kaki shopping?! ooooohhhh no, no...that's not myself...haha speaking?... bila aku marah teramat sangat ja baru korang rasa penangan speaking aku...x caya tya kwn baik aku...dia dh rasa dhh...hehe jgn marahh~

Baki dlm bank x dak la sikit sgt tp aku ni jenis takut nk spend duit utk benda remeh tambah2 nk dekat dpt elaun baru ni...bila poket penuh...belanja x igt dunia dh kering, duit satu 10sen pun aku kira tau. Bagi aku la kan, duit elaun ni segala-galanya lah, dengan duit elaun aku rasa aku dh besau panjang n tak payah nk bergantung harap pd my parents sgt~

Bole kata aku x dpt langsung duit belanja dr parents...tipu la kalau lgsung parents x hulur duit. Ada la sekali-sekala, tu pun puas aku tolak tau. So my parents akan support dalm bentuk y aku x nmpak cthnya mcm top up sekali sekala...ada la dlm 4@5 kali satu sem tu pun bila aku desperate sgt x dak duit. Pastu isikan minyak kereta sampai ckup separuh tangki ke or jamu makan bila balik cuti di umah.

Bila ada duit elaun secara tak lagsung aku boleh keluarkan nama aku dari senarai belanja diaorang. Diaorang tak payah nk pening2 pikirkan budget beli baju baru ke, pencuci muka ka, kasut ka, or duit belanja makan masa kat asrama utk aku. So officially aku bule take care pasal keperluan n kemahuan aku sendiri tak payah susahkan mak ngan abah. Tp x tau la, some parents tak boleh bila anak2 tak mintak apa2 ni sbb kita masih dlm tanggungan diaorang..so mcm tercabar pun ade jgak la bila anak tak mau parents support diaorg dh.

Elaun for the support of our education during our study...btol sangat2 x dinafikan. Tp cuba bg tau, ade org kat dunia ni y mmg bila dia dpt elaun dia guna duit elaun dia beli gedabak buku teks utk dia study?????? Nobody perfect taww! O...k...! kalu ade bg tau kat aku, nk tabik skali...chayaala korang, aku respect gile. Kalau aku, pandang buku pun x lalu...ohoho x da la sampai mcm tu tp aku ni bukan ulat buku sgt. Ade la beli jgak buku utk study kan, y lbey aku buat support life la, nk jd cikgu paling style....style ke?

Nasihat aku? Dpt elaun, buat budget....sbb aku buat aku nk suruh korang buat jugak nih. Simpanan penting bila korang kerja nanti, skrg msuk IPG pn dpt posting lambat.....haha x lama dah tu. Ntah dlm 10 thn akan dtg lepasan ijazah perguruan pun kena menganggur, tak pun keje kat stesen minyak sama dgn PATI. Siapa tahuuuu~

Atas seseorang la nk spend dia punya elaun mcm mana, asal bahagia n tak memakan diri sendiri. Yg penting aku tak pernah pokai smpai kena mintak duit kat parents aku, aku ada backup dlm akaun. Kalau nk skrg aku bule abiskan duit beli sepersalinan baju tau......

Hoho sirius gler membincangkan pasal elaun...mcm dlm status FB aku...mari aku nk bacakan mentera elaun...
~Ommmm, elaun....mari....mari...mari pd aku...muahahahah~!

P/S: dgr kata elaun masuk 31 haribulan...harap2 mcm tu la. Jgn terkena mcm ari tu sudah, doa org terinaya makbul tau...sapa y bwk mulut ari tu, elaun dia masuk lambat seminggu...hehehe.

Saturday, January 15, 2011

Kebaikkan & Keburukkan living without Roomates

Salam,

Hari ni mmg aku tak dak keje, y tau menghitung hari elaun masuk BsN...hahaha nk berjurai aku tgk baki lpas amekduit td...pokai gler kot. Mayb ada y kata duit aku byk g tp kalu under rm1000 tu mmg parah la bg aku...sbb aku kedekut.....huhu.


Anyway, sem ni aku berseorangan sahaja dalam bilik hostel aku. Roomate aku sudah pindah keluar...Memula tu aku excited sbb aku bley memanipulasikan bilik tu, pastu bila roomate aku pindah kuar aku jd kalut. Takot pun ada gak sbnrnya dok sorg2. So biar aku listkan kebaikkan n keburukkan korang duduk sorang tanpa roomate korang.

Kebaikkan:-
1. Benda first aku amek tilam roomate aku n tindan jd dua lapis, so jd la super single bed. Tido mmg tak bangun dh sampai ke pagi ooo~
2. Aku bule guna comferter y bru beli kat sale utk tilam super single itu dgn bangganya.
3. Aku leh buat dua work station, satu habuan bua keje, satu g utk iron baju.
4. Tak kisah kalau buat sepah or malas nk menyapu masa hari minggu..haha
5. Buleh tido lewat2 tnpa risau roomate aku silau tak tido x tutup lampu?
6. Boleh melalak n bukak lgu kuat2 dlm bilik.
7. Boleh melaram tanpa risau ditengok pelik oleh roomate
8. Boleh ajak kawan lepak lama2 tanpa risau dihalau kuar oleh roomate (roomate aku x g2).
9. Buleh masak senyap2~haha
10. Bule bangun lambat? hmmm tido tanpa rasa malu bangun lambat...hak3

Keburukkan:-
1. Sunyi ooo, x dak teman bersembang~
2. Takot, aku ni kekadang penakut gak tido sorang2
3. Aku jd malas mengemas padahal aku nk bilik aku lawa2~
4. Taku bangun lewat pagi, aku selalu check alarm supaya tak terlajak tido~
5. X dak penasihat utk aktiviti IPG. kot2 la aku silap pakai baju ari tu x dak y tegor~
6. X leh pinjam2 brg roomate~


Tu ja kot. Keburukkannya tak dak la byk sgt, kalau ada pandai2 la tambah sendiri. Best gak tak dak roomate tp ketidak best-an tu ada la jgk. So aku planning nk tggu junior ja sem dpn...mari adik2 audition jd roomate akak hahaha, akak baik nye..muahahaha! Kalau roomate aku junior so aku lbh dihormati, aku leh buat apa y aku suka tanpa takut ditegur oleh junior terbabit...sori la ek adik, malang kot dpt roomate mcm akak ni. Haha apa pun pd bakal roomate aku, welcome to the club...!

Versi 2: No money, No Cantik...

Salam,

Dalam kedinginan dompet aku ni masih lg aku terkinja2 melawat Beauty center kat Kuala Besut. For what?
Haaa, ni la extension dr azam aku nk makeover. So leh kata psal review facial gak la ni.
Cilok dr google, tp gmbr ni sama ngan y ada dlm buku kt kedai facial y aku buat tu. 
Anyway, korang buat facial with clothing, muka korang ja y nk diurut, ok? 

So pd mggu lepas, berbekalkan duit Rm30 hinggit aku p la satu kedai y buat facial ni. Aku slalu ja tgk kedai ni bila aku bershopping kat Kuala Besut tp x smpai seru hinggalah hari terbabit. So aku p la ngan kwn aku y sorg tu n temuramah tuan kedai pasal pakej y dia tawarkan. Bila ja akak tu ckp ramai dh bdk IPG y dtg wat facial kat c2 trus kami on jaa.

Satu aku nk ckp, suasana dia tu berjonsepkan ala2 spa kat Bali tau, bg aku la y tak pernah sampai kat cna tp gila ahh boleh buat tido kot. Siap ada gamelan lg n nyaris2 aku tido ja masa dia proses muka aku. Produk y dia guna tu aku tak ingat sangat tp ok la. Part y paling tak tahan bila dia buang 'blackhead' kat muka aku, sakit tu tuhan ja y tahu. Tp pas selesai...fuhhh licin sikit muka aku nh. Heran gak kak tu ckp muka aku x dak la byk jerawat pun...aku rasa muka aku cm pakai blusher 24 jam sbb merah angkara jerawat2 tu la.

Apa pun aku bertekad nk truskan benda2 gni at least sebulan sekali la...pokai kot kalau seminggu sekali. So pada y pernah terpikir, teringin or mimpi nk wat facial pergi je kat kedai2 y buat ni. Tp pastikan korang tanya org y buat tu pasal produk, prosedur n rawatan apa y sesuai utk korang, jgn main hentam ja nnt merana muka korang. Tak payah malu2, sesekali manja kan diri apa salahnya. Kita jaga penampilan bukan nk melaram x tentu hala kan? Masuk la makhamah pun korang y menang berbanding org2 y tau ckp belakang. Depa jeles ja sbb kedekut duit nk p tempat mcm tu...membazir katakan...hemmmm~

Sunday, January 2, 2011

Melancholy Glance~acheche...

Salam sume,

Haaa tajuk ni menunjukkan aku gigih menumpukan perhatian mase ELP, terbaik ah Mdm. Azah, bertuah tau dpt anak murid cam aku, siap aplikasi dlm blog lg..hahahaha(bangga sbntr).

Bg y x tau maksud apa tajuk ni, maksud dia renungan kesedihan g2, melancholy maksud dia sedih...ala2 dlm cite korea termenung gitu menghadap tingkap waktu hujan2...fuhhh layan lg OST korea y sdey...sah2 nangis..aku suka feeling2 nih hilang stress aku...

Sori la kalu post aku pun membuatkan korang stresss gak...keh3~

Ala bru sehari semalam kat asrama, aku dah rindu umah, x puas dok umah...jap, jap aku rasa aku copy ayat taun lepas ja...hmmmm(taun lps gini gak..hehe).

Tak kira aku nk balik gak mggu dpn, 1 and a half hour drive ja, aku drive sorg x pa...kih3 sbb ada transport mmg x lekat la kat IPG y aku cinta ni. Dgr kata cos sem ni x besh la, tp x tau la kan, blom cuba blom tau, aku mcm suka ja tajuk anatomi nih...hohoho (bohong hang tiera!).

Taun ni aku dok sorg...tu y melancholy ckit tu, sunyi ooooo~
Rmate aku pindah, aku kena tggu bdk junior la...mula2 cam excited ja dok sorg2 pastu mula la takot...berdebar2 la...hik3. Tambah plak musim ujan ni postpone lak so bulan satu ni asik ujan la kalu tak bulan 12 abis dah hujan2 nih. Tak pa leh aku bergelumang dgn comforter baru aku y bru beli kat sale. Murah gler Rm 58 ja...ok la x kempunan aku nk merasa comferter...haha~ harap2 aku dok sorang ni x telat p kuliah pagi2...please2.

Sila jgn jeles aku balik mggu depan....lalala..tata semua (start keta n drive balik).
Kelas tak mula dah gatai nk balik, p sana hang tiera, dasar malas belajar tol! Aku kata kat diri sendiri x pa, korang x payah sibuk2 kata kat aku...daaaa~

Saturday, January 1, 2011

Aura sesi kelas bermula, sudah terasa~

Salam untuk kali kedua hari ni....

Sampai sudaa IPG,,,haha aku rasa tak sedap ati pasai pa tah...besa la IPG selalu bagi rasa seram sejuk sampai ke tulang.
Gatai sgt nak mai awal x tau nak buat apa dah....nk kemas baru separuh brg. Malaih mengangkut brg dr bilik stor n dlm keta ada lg...bwk brg mcm baru masuk IPG ja kalah junior bru masuk.
Tggu kwn2 lain chek in masuk, cpt la korang sunyi btol asrama....meriah2 aku tak sedey sgt..hua3~
Laparrr oiittt, brg aku ada plak y kena buang benci btol la pantang tggl ckit, habis botol air aku y besar tu...dah la tgh lapar air nih...caittt~

Selamat Tahun Baru~

Salam semua,

Selamat Tahun Baru kepada semua terutamanya y kenal penulis blog ni.
Bermula tahun baru n bagi aku kena berdepan dengan benda2 baru weather I like it or not..sabar ja la.
Syukur baru semalam aku dpt tau pointer aku...dah naik balik dah sbb aku dah x buat benda y aku buat mse aku demam exam sem 1 dulu...insaf dohh...haha tp tolong cikit ek bukan bwk toyol msk dewan key, aku pantang sgt benda tu, mcm tipu diri sendiri ada gak. (Ciss aku penakut sbnrnya, takut kantoi!)
Pagi ni bertungkus lumus aku bersihkan kereta (pinjam O_O). Credit tu my dad sbb tolong service n bayar duit roadtax  utk aku..hehehe. Good news utk aku tp pd sapa2 y nk kuar ngan aku pas ni sorii la ye aku kena mintak 'kacingggg' ckit...sian aku n daddy aku tau...kalu kereta eksiden ke, aku ja kot y tersengih pas ni( mintak simpang!).
Petang ni bertolak balik ke IPG tercintan ngan Angah n sori to Izah sbb u kena balik awal n I tamau balik kelmarin...hehe sori ah. Peta(Izah) I dah ilang...huhu.
Anyway blog I pon akan jd slow pas ni sbb I akan busy blajar...kuang3.
Doakan aku selamat sampai yerk? Daaa.
W'salam~
There was an error in this gadget