Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Thursday, August 20, 2009

Selamat Bercuti!

Selamat Bercuti n berpuasa buat semua rakan-rakan semaktab dan juga seluruh umat islam.
Masa post ni ditulis, Tira tengah stranded kat stesen bas, kenapa?
Hehe malang nasib, kena tinggal bas...huhu
Kena tunggu bas pkol 4.30 ptg smpai lmbt laaa...
Ahhh tolong!

Oh, emm semalam minum n borak-borak ngan orang tu, both of us senyap n x tau nak ckp apa...mybe malu lg kot...hahaha...anyway best gak!

Wednesday, August 19, 2009

Al-Fatihah...:(


Salam,

Al-Fatihah kepada Allahyarham Ustaz Asri (Rabbani) vokalis kumpulan tersebut yang telah pulang ke sisi-Nya pada puluk 11.oo pagi, Allahyarham yang juga penyanyi utama kumpulan itu dilaporkan pengsan ketika mengendalikan program Syahadah musim kelima di Angkasapuri, sebelum dikejarkan ke hospital.

Nama sebenarnya Asri Ibrahim, 40 tahun atau lebih mesra dengan panggilan Ustaz Asri terkenal dengan suaranya yang merdu dan unik. Sepanjang ingatan Tiera kumpulan Rabbani ni dah lama bertahan dalam industri muzik ni dengan lagu-lagu yang best, semuanya jasa Ustaz Ari. Namun dengan pemergian Ustaz Asri, tak tahulah macam mana hala tuju kumpulan Rabbani, harap mereka teruskan dan jangan putus asa...ok? I'll miss his voice.

Semoga roh Ustaz Asri dicucuri rahmat Allah dan ditempatkan dikalangan orang-orang beriman, amin. T_T

Happy Birthday Minna-san!


Happy Birthday 2 u...

Wani, Izah, Haiza, Ina, Miera dan Aini

Majlis yang diadakan di Dataran Ariff pada pukul 9 malam. Tapi malam tu aku datang lambat, muahaha...mcm aku lak tetamu kehormat. It all very fun indeed.

Makan satey, nasi impit dan kek...aku tak merasa pown kek tu...huhu sibuk makan satey je.

Sunday, August 16, 2009

Today Recipes:- Jelly donut

Jelly Donut (Yummy!)

INGREDIENTS
1 cup warm milk (110 degrees F/45 degrees C)
1/3 cup water
1 egg, beaten
3 tablespoons margarine, melted
3/4 cup white sugar
4 1/2 cups bread flour
1 teaspoon salt
1 1/2 teaspoons ground nutmeg
1 tablespoon active dry yeast
3/4 cup any flavor fruit jam
2 quarts vegetable oil for frying
 Add to Recipe Box
 Add to Shopping List
 Customize Recipe
 Add a Personal Note

What to Drink?
  Coffee



DIRECTIONS
In a bread machine pan add the milk, water, beaten egg, melted butter, sugar, bread flour, salt, nutmeg, and yeast in the order recommended by the manufacturer. Set machine to the sweet dough cycle.
Once cycle is completed, turn dough out onto a floured board and let rest for ten minutes.
Roll dough out to 1/4 inch thickness. With floured cookie cutter, cut into 2 1/2 inch rounds.
Place 1/2 teaspoon jam or jelly in center of half of the rounds. Moisten edges with cold water; top with the remaining rounds, pinch edges together firmly. Place sealed doughnuts on an greased baking sheet. Cover and let rise until doubled in a warm place, about 45 minutes.
Heat oil in deep fryer to 375 degrees F (175 degrees C). Fry one layer of doughnuts at a time. Turn doughnuts as they rise to the surface until golden brown, about 2 to 3 minutes. Remove from oil, being careful not to poke doughnuts. Drain onto paper towels.

Raise uR SpiRit!

Although the future is a little frighting

It's the book of your life that you were writting

You're a diamon in the rough

A brilliant ball of clay

You can be a work of art

if you just go all the way

And what would it take to brake

I belive that you can bend

Not only do you have to fight

But have got to win

You are a naturals 

Why is it so hard to see

maybe it just because

you keep on looking at me

The journey is a lonely walks

So much more than we know

But some time you got to go

go on to be you own hero

Friday, August 14, 2009

H1N1 attack!


Hello?

This is scary and suprising and scary...yet I have to press the scary part more :)

Hi , ini Athirah@Tira one more time today.

Kelmarin there is this announcement kat kolej kediaman kami.

"Kematian di Malaysia, telah mencecah hampir 44 orang, jadi sebagai langkah pencegahan, anda diwajibkan memakai mask apabila melangkah keluar dari bilik anda"

"Amalkan memakan banya bawang putih atau masakan berasaskan bawang putih. Kaedah yang dirahsia oleh negara luar ini dipercayai dapat menguatkan sistem imunisasi seseorang."

Jadi pembaca semua can make it clear by reading this ok?

H1N1 bukan sekadar flu tapi more than that. Pada pendapat Tira la kan ini semua dugaan dari Allah, tuhan kita. Kenapa ye? Sebelum ni Malaysia tak pernah berdepan dengan benda yang teruk macam ni, selesema burung pun never reach this alrming state. Semua gara-gara PIG! Negara kita pernah mendapat saranan agar menghapuskan most PIG kat negara ni macam yang diaorang buat kat ayam-ayam masa selesema burung lagi. TETAPI...mendapat tentangan hebat dengan ALASAN nanti this PIG akan PUPUS. Hmmm, lucu pula mendengar. MEmanglah bagi umat Islam ini tidak langsung menjadi masalah bahkan menjadi kesenangan kerana selama yang TIra tahu PIG telah membawa banyak masalah kepada penduduk di MAlaysia terutamanya umat Islam. Isu Kandang PIG ni dah lama berlanjuntan dan tak ada penyelesaian yang efektif. Jadi bila keadaan dah teruk macam ni you can figure out why is it happen. Bak kata Nabil raja lawak....

"LU PIKIR LA SENDIRI!"

There was an error in this gadget