Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Saturday, January 15, 2011

Kebaikkan & Keburukkan living without Roomates

Salam,

Hari ni mmg aku tak dak keje, y tau menghitung hari elaun masuk BsN...hahaha nk berjurai aku tgk baki lpas amekduit td...pokai gler kot. Mayb ada y kata duit aku byk g tp kalu under rm1000 tu mmg parah la bg aku...sbb aku kedekut.....huhu.


Anyway, sem ni aku berseorangan sahaja dalam bilik hostel aku. Roomate aku sudah pindah keluar...Memula tu aku excited sbb aku bley memanipulasikan bilik tu, pastu bila roomate aku pindah kuar aku jd kalut. Takot pun ada gak sbnrnya dok sorg2. So biar aku listkan kebaikkan n keburukkan korang duduk sorang tanpa roomate korang.

Kebaikkan:-
1. Benda first aku amek tilam roomate aku n tindan jd dua lapis, so jd la super single bed. Tido mmg tak bangun dh sampai ke pagi ooo~
2. Aku bule guna comferter y bru beli kat sale utk tilam super single itu dgn bangganya.
3. Aku leh buat dua work station, satu habuan bua keje, satu g utk iron baju.
4. Tak kisah kalau buat sepah or malas nk menyapu masa hari minggu..haha
5. Buleh tido lewat2 tnpa risau roomate aku silau tak tido x tutup lampu?
6. Boleh melalak n bukak lgu kuat2 dlm bilik.
7. Boleh melaram tanpa risau ditengok pelik oleh roomate
8. Boleh ajak kawan lepak lama2 tanpa risau dihalau kuar oleh roomate (roomate aku x g2).
9. Buleh masak senyap2~haha
10. Bule bangun lambat? hmmm tido tanpa rasa malu bangun lambat...hak3

Keburukkan:-
1. Sunyi ooo, x dak teman bersembang~
2. Takot, aku ni kekadang penakut gak tido sorang2
3. Aku jd malas mengemas padahal aku nk bilik aku lawa2~
4. Taku bangun lewat pagi, aku selalu check alarm supaya tak terlajak tido~
5. X dak penasihat utk aktiviti IPG. kot2 la aku silap pakai baju ari tu x dak y tegor~
6. X leh pinjam2 brg roomate~


Tu ja kot. Keburukkannya tak dak la byk sgt, kalau ada pandai2 la tambah sendiri. Best gak tak dak roomate tp ketidak best-an tu ada la jgk. So aku planning nk tggu junior ja sem dpn...mari adik2 audition jd roomate akak hahaha, akak baik nye..muahahaha! Kalau roomate aku junior so aku lbh dihormati, aku leh buat apa y aku suka tanpa takut ditegur oleh junior terbabit...sori la ek adik, malang kot dpt roomate mcm akak ni. Haha apa pun pd bakal roomate aku, welcome to the club...!

Versi 2: No money, No Cantik...

Salam,

Dalam kedinginan dompet aku ni masih lg aku terkinja2 melawat Beauty center kat Kuala Besut. For what?
Haaa, ni la extension dr azam aku nk makeover. So leh kata psal review facial gak la ni.
Cilok dr google, tp gmbr ni sama ngan y ada dlm buku kt kedai facial y aku buat tu. 
Anyway, korang buat facial with clothing, muka korang ja y nk diurut, ok? 

So pd mggu lepas, berbekalkan duit Rm30 hinggit aku p la satu kedai y buat facial ni. Aku slalu ja tgk kedai ni bila aku bershopping kat Kuala Besut tp x smpai seru hinggalah hari terbabit. So aku p la ngan kwn aku y sorg tu n temuramah tuan kedai pasal pakej y dia tawarkan. Bila ja akak tu ckp ramai dh bdk IPG y dtg wat facial kat c2 trus kami on jaa.

Satu aku nk ckp, suasana dia tu berjonsepkan ala2 spa kat Bali tau, bg aku la y tak pernah sampai kat cna tp gila ahh boleh buat tido kot. Siap ada gamelan lg n nyaris2 aku tido ja masa dia proses muka aku. Produk y dia guna tu aku tak ingat sangat tp ok la. Part y paling tak tahan bila dia buang 'blackhead' kat muka aku, sakit tu tuhan ja y tahu. Tp pas selesai...fuhhh licin sikit muka aku nh. Heran gak kak tu ckp muka aku x dak la byk jerawat pun...aku rasa muka aku cm pakai blusher 24 jam sbb merah angkara jerawat2 tu la.

Apa pun aku bertekad nk truskan benda2 gni at least sebulan sekali la...pokai kot kalau seminggu sekali. So pada y pernah terpikir, teringin or mimpi nk wat facial pergi je kat kedai2 y buat ni. Tp pastikan korang tanya org y buat tu pasal produk, prosedur n rawatan apa y sesuai utk korang, jgn main hentam ja nnt merana muka korang. Tak payah malu2, sesekali manja kan diri apa salahnya. Kita jaga penampilan bukan nk melaram x tentu hala kan? Masuk la makhamah pun korang y menang berbanding org2 y tau ckp belakang. Depa jeles ja sbb kedekut duit nk p tempat mcm tu...membazir katakan...hemmmm~
There was an error in this gadget