Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Friday, February 11, 2011

Cantiknya alam...praise to Allah!

Salam sekali lg~

Aktiviti hari ini, aku g tgk matahri terbit ....................................................................................................~_~

Hahaha, tak tahan tul mcm x de keje lain, menung tgk langit...tp it's turn very fine indeed. Bangun 6.15 pkul 7.00 pg bertolak ke Pantai Air Tawar...aku mna pnh sampai pun...hik3 dh la dekat giler kot ngan IPG, 3 taun duk sini pun tak explore abis lg Besut. Kami tgk org jala ikan, siap sembang2 ngan pak cik jala ikan lg. Best tgk depa naikkan ikan, ada rupanya ikan tepi pantai igt x dak sbb ombak.

 Hasilnya.....mcm x pnh tgk matahari terbit....tubik?


Pastu tetiba ada pak cik tu cari Etok..btol tak, ni bhsa cni la. Dia mcm kerang2 gtu..ntah. Kawan aku ni pun tegor, tya pak cik cari gapo pak cik? Tetiba dia baling etok dua tiga biji kat kami, dia kata hah, amek la. Kami tergamam, gapo pak cik ni...x mau lah aku kerang2 ni. Aku tak makan benda2 mcm tu, so aku nk bg balik tp pak cik tu mcm dok suruh ikut dia p cari lg pastu dok baling satu2 kat aku...y aku pun p la kutip himpun satu tempat...hahaha lawak pom ade gak. Pastu pak cik tu jalan cpt2 suh ikut dia, kami tercegat ja tgk dia...tak mau aih aku...rupa-rupanya dia balik umah...kami terkesima...

 Haaa...ni la benda y 'pak cik' tu bg...tul tak etok ni?

Hah dok cita sal ni baru aku trpikir, adakah kami melayan org GILA td??????
tak baik, tak baik, tp mmmg pelik kot...pelik....pelik! So aku tggl ja etok2 tu n terus jalan balik kearah pak cik2 y menjalan ikan, tangkap dua, tiga gambar n blah p Pasar K. Besut....KB gak kn? :-)

Elaun sudah masuk....Tggu pe lg???!!!

Salam,

haha lewat giler aku post sal elaun nih, almaklumlah sibuk mengosongkan akaun BSN aku kn2? Aku tau org lain pun sama mcm aku cuma hujung mggu ni aku take a break dr berbelanja besau2 lg~ Rambang mata kowt!

Kalau tak caya...ok today is Friday...hah mmg sunyi la asrama...sbnrnye dr ptg Khamis lg haa dh sunyi...kenapa? Mana lg diaorg semua m'nyerang, Kota Bharu la y paling cpt nk shopping2 nih...tak pun pakat2 balik umah, duit tiket? No halnye, burn pun x pe...chaitt kerek giler.

Aku plak asl masuk je trus burn Rm 107 hinggit utk tujuan kelas aku ni, duit buku, duit baju koir dll. aku nye bajet lari habis tau, bukan kes aku boros sgt ke tp mula2 kata nk masuk more than 4 thousand pastu tah mcm mana hilang one thaousand tah. Katanya nk bg sem depan duit elaun buku tuh, tak kisah la tp takut wat2 lupa sem depan x ke naya kami student2 nih...hahah emo2 bab duit nih.

Ntah la cukup ke tak nih bajet nih, nk simpan pun dah x bule. T_T


Ok enough then, aku dpt elaun aku beli buku anatomi, beli kertas F4 utk assigment, ummmm....haaa mmg utk pelajarn semua...tp ade side dish dia, aku beli jeans=rm50, baju kt pasar mlm=rm37 n tudung Natsya 3 helai= rm40. Pastu meneruskan legasi facial aku, pergi wat satu sesi~perghh giler ah. My dream nk beli hard disk pun dh terlaksana, Thanks to dear Efa sbb tolg dptkn harga murah utk sy ini=rm 200.

Baju y aku beli kat pasar tu mmg comel + ayu lah tp aku pakai besau la pulak nk kena pakai belt, msalhnye aku mne la ade belt, tak penah pun pakai belt baju ke @ belt seluar...semua muat2 ja kn seblm nih. Ye la kat pasar mlm mana ade bilik try baju. Kena beli belt la pas ni...hehehe. Perempuan n shopping mmg x leh dipisahkan...mana tahan kan jalan2 pastu balik2 x dak apa pun nk d seronokkan, penat ja dpt...sapa sokong angkat tangan (gaya dlm cite HKLBR)!

Pada kengkwn y sdg syiok berjaln2 di sekitar KB...CHAIYOKKK!!! Hamba menyusul pd mggu kehadapn2 shja lah...waktu korang nye demam shopping udah reda ya...:-)
There was an error in this gadget