Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Friday, February 10, 2012

Bebel..bebel~

Salam semua,
Sori la Tiera bosan giler malam ni, korang pon musti bosan giler bce blog Tiera y membosankan nh kan?
~ Tiera ni bakal cikgu tapi sebab havoc dalam dunia pendidikan, Tiera pun tak tau la. Ntah-ntah elok-elok Tiera nak grad dia kata orang dapat pointer rendah masuk recyle bin, gigit cadar katil la Tiera hari tu (geng2 pointer averege, ciss x mau ngaku gak!)
~ Tiera ni pendiam ckit kena ada yang pandai sembang ngan Tiera akan berjaya menyerlahkan kesengalan Tiera. Iena dengan Nad korang tau la Tiera sengal tahap mana kan, kan, kan? Ada suatu hari Iena ckp: Tiera hang ok ka tak ni? Ada makan ubat? Haaa.

~ Tiera suka shopping tetapi Tiera tidak suka berjalan dengan orang yang suka shopping, sebab timing kami tak sama. Kalau Tiera n kawan y bershopping sama-sama ada duit tak pa, tapi kalu Tiera pokai ..haa maap dipohon Tiera akan bebel macam boyfriend korang bebel kat korang...cepat ahhh Tiera nye lutut nak tercabut dah oii.

~ Tiera anak sulung, tapi tak macam anak sulung pun, Abah Tiera cakap Tiera macam anak nombor lima. Kalau macam tu Tiera macam BalQis la...umur 4 tahun..huhu sampai hati. Tapi bab masak-masak ni Tiera orang nombor satu tau. Almaklum patut umur 21 tahun adik-adik pun dah besar pandai jaga diri tapi Tiera ada lagi baby kecil.

~ Tiera nih giler warna ungu, kalu tidak percaya, bilik anak dara ini, abis semua warna ungu dari dinding sampai cadar katil hingga ke baju dan tudung. Sampai ada dua kali raya Tiera berbaju ungu, sampai mak Tiera tegor la. Tp nk wat cam mana Tiera rase elegence je bila pakai ungu...haha.
Ok la Tiera pun tak tau nk kata apa dh, Ntah korang pun dh tertidur bce post Tiera y satu nih, haha...selamat Malam n maju jaya ya..!
Oh ye, 28 Feb ni Tiera join satu kursus...kursus apa ye?
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
KURSUS KAHWIN..ahakss.
Tiera harap lepas ni boleh menyediakan diri Tiera untuk alam perkahwinan walaupun masih tak ada calon lagi. haha. Sengal la kau Tiera~

Stalker Kejohanan Merentas Desa IPG KSM

Salam,

Fuhh, memang penat ah minggu ni, dengan assigment pun mula nak membukit, elaun yang masuk pun tak sempat nk dijolikan lagi. huhu

So, oleh kerana Cik Tiera ni dalam minor cos yang diamek adalh pj ("PJ??? biar betul" k itu riaksi biasa org ramai) kami kena anjurkan kejohanan Merentas Desa. Kalau korang nak tahu kehidupan di IPG memang 75% macam kat sekolah, kami ada perhimpunan pagi, kelas pun mcm di sekolah dan kami ada rumah sukan masing-masing. Cik Tiera rumah Hijau OoO. So Merentas Desa adalah kewajipan lah setiap sem dan akan datang Kehojanan Olahraga pulak.

So korang la stalkernya, stalker kat sini ek?

Medal y tak pernah Tiera ada, huhu



Tiera Ajk Hadia sbnrnya, tp sja menyibuk kat Ajk Pendaftaran, Next to me is Ayu..ayu tak? hehe


Tu la Lecturer kitorg, cergas2 belako..

Perlepasan peserta lelaki
Perlepasan peserta perempuan
Perlepasan Staff dan Lecturer Wanita
Akhirnya Staf dan Lecturer lelaki dilepaskan...lari~

Sempat lagi berangan,,huhu sy lah juara.
Tp akhirnya rumah Cik Tiera jgak y dapat Johan, so bukan angan-angan ye?

Hadiah cabutan bertuah y disponsor oleh salah seorang lecturer. wOw...
See? Ni la ketua rumah sukan Hijau, junior cik Tiera nama pe tah.
Hooray rumah Hijau!!!

So, thats all. Minggu ni memang tan lah kulit mukan Tiera, huhu baru je nak putih balik, menci!
There was an error in this gadget