Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Saturday, November 3, 2012

We Got Married

Salam,

Hari ni bangun lambat giler, semalam jd burung pungguk.
Anyway, nak cite pasal WMG a.k.a We Got Married.
Haa, kalu peminat cite-cite korea or varierty show belah sana mesti tahu.
Sekarang WMG dah masuk season 4 dan Tiera lekat ngan rancangan rialiti ni baru je, masa season 2.

Sekilas pasal WMG:

1. Rancangan varierty @ realiti show korea
2. Memaparkan artis korea y dipasangkan utk menjalani hidup sebagai pasangan suami isteri, diaorg mmg tak pernah kenal@ kenal gitu2 je sblm mula rancangan.
3. Setiap kali berjumpa, diaorg akan terima mission utk buat aktivti bersama.
4. Setiap aktiviti dirakam secara candid, mostly akn menunjukkan perangai sebenar couple ni termasuk perasaan kepada pasangan.
5. Rancangan ni kemudiannya diulas oleh beberapa host yang lawak, mmg la nk ulas perangai couple tu.
6. Ada syarat utk pasangan y nk mask WMG, antaranya selepas tamat show ni tak boleh curang dengan pasangan selama 2 tahun...kot.
7. Setakat ni tak ada lagi pasangan y kahwin slps tamat WMG mereka, harap2 ada y pecahkan tradisi ni.

Season 3 pasangan y Tiera rasa paling the best sekali...tak memang da best sepanjang masa ialah pasangan TeukSo. (LeeTeuk & Kang Sora)..Lee Teuk? Mcm penah dengar..ahaha mestilah ketua Super Junior nuh!
Sweet Couple
Tiera rasa diaorg la couple yang tak berlakon n dan menunjukkan perasaan sebenar antara satu sama lain. LeeTeuk pun dh 30 tahun so mmg patut dia rasa mcm nk kawin pun. Kang Sora pulak pendatang baru dlm bidang lakonan, umur dia kalau tak silap 23 tahun.
 
Pasangan ni selalu sibuk jadi kadang2 sampai 3@4 bulan tak jumpa. LeeTeuk sgt romatis, dia siap propose Kang Sora kat atas pentas sambil nyanyi lagu 'She" by Elvis Castello. Kang Sora sampai nangis sebab terharu, Tiera pun trharu gak.
 
So romantik~!!!!!
 
Couple ni terpaksa tamatkan WMG y baru berusia setahun sebab LeeTeuk kena masuk army selama 21 bulan. Hari ni dah 4 hari dalam army. Kang Sora mcm rindu dengan LeeTeuk melalui twitternya, dia post status yang bermaksud mcm tu. Ayah Kang Sora suka gila ngan LeeTeuk, layan mcm menantu betol kot.
 
Wedding Fotoshot (Fairytale consep)
 
Ramai peminat yang nak diaorg kawin sbb memang diaorg show tru feeling dlm show tu. Tiera rasa LeeTeuk sirius tp Sora mcm risau sbb dia kan baru lagi dlm dunia selebriti dia, so mungkin dia akan fikir banyak kali la kot.
Tgh stalker DongHae dating...ekeke~
Cumil~!

Please get married as soon as Lee Teuk finish his military service,
that would make your fan dying of happiness!!!
Last episod masa nk berpisah, dua-dua nangis and have their 1st and last kiss. Tiera sampai tak tgk last episod sebab tak sanggup.....huhu T_T



There was an error in this gadget