Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Wednesday, January 7, 2015

Running Man & Me

Salam,

Seriously, thank god this school holiday got extended or else I'll be back in the 'jungle' right now.

Anyway I spent most of my holiday watching back-to-back Running Man episode.

My friend mentioning this variety show years before but I was caught up 1st with WGM. The show is tempting to watch but I was afraid that I might fall in love with it and crave for more. At that time I have limited access to the show weather through online or tv since I'm a student and wi-fi coverage wasn't that great.

Now, I'm working in the 'jungle' as a teacher, teaching the unfortunate but sweet 'orang asli' in rural area of Sarawak. Being away from the nearest town (which takes almost 3 hours travel by river)and family a means of entertainment is a must!

So we got a satellite tv which have a Korean channel and there I accidently watch an episode of Running Man with my senior. We have a good laugh and all of our worries seem disappear that day. As expected, I crave for more. Thankfully, my fellow senior is also a fan of Running Man and have a stock of it episode.

Well  here are some personal best episode:

Ep. 66 The Killer (Joo Sang-Wook 1st appearance)
Ep. 67 Joo Sang Wook highlighted (He's funny with  his laugh)
Ep. 98 The zombie school trip ( their acting is the best)
Ep. 118 Choi Min Soo 3rd appearance give a scare to the RM member (he is really scary alright)
Ep. 122 80's 90's Lagend (The part where Kookie is also the lagend is the best, they dance a lot)
Ep. 140 Yoo-ames Bond is back, this time he's been framed for spreading viruses
Ep. 165 Seaching the Fan Girl (Suk Jin is really funny in here)
Ep. 169 Helmet Race (Joo Sang Wook again!
Ep. 219 Find the Kidnapper (The mystery is quiet good, it made u think) 
Ep. 220 The return of the Queen (Joo Sang Wook again and again, sorry he is just adorable)

 Most of all I love Episode 124.
Guest: Goo Soo and Han Hyo Joo

This episode theme is KING

All RM member and guest had to pick between two dishes and complete a mission before they can eat  it. Each mission will gain them a stroke of Chinese later when completed will become the word KING. Han Hyo Joo is the best female guest so far, I really love how she blend in well with the boys and the boys didn't take easy on her especially Haha who always 'bully' her.

In the final name tag race, Hyo Joo who had been appointed as the QUEEN through vote by the commoner (RM member) eliminating Kwang Soo as the 1st KING appointed Kim Joong Kook as her personal warrior. He vow his life for her and she manage to take down Gary from his help. Later the commoner search for voting slip and vote for Jae Suk as the next KING. Hyo Joo, dethroned and run away from being hunt by the new KING who pray for her name tag. ( I sound like telling you guys a story, hehe).

Jae Suk caught her and although she is no longer QUEEN, she cried for help from her ex-personal warrior. KJK still stand by her side and protect her, buying some time for her to run. She hide and left a massage to KJK (talking to the camera in darkness with sad music as the background).
 She said
"I've made Kimchi, I cut the firewood, I even become KING, I have no regret. My warrior...your kindness I sincerely will never forget it".
 

Meanwhile, KJK struggle to protect his name tag from being tear off by Jae Suk. "You're really awesome, THANK YOU!" KJK name tag ripped by Jae Suk.
 
Later Jae Suk manage to caught her again at the same spot where KJK name tag had been ripped she said...
 Finally Jae Suk, tear her name tag...ughh this episode truly, they fight a bloody battle!
 
The end....uhh not! still the race continue...no spoiler duhh.
 
Ahh..that part sound like it came up from a historical melodrama, I even had a goose bump from that part. Totally love KJK and Hyo Joo here.
 
Enjoy running not walking, Running Man!
 
to be continue...
 
 

Saturday, December 20, 2014

K-Drama : Joo Sang Wook

Salam,
 
Lama bebenor dh x tulis blog semenjak kena kerja di Sarawak ni. Anyway,post kali ni will be simple and clean cut.
 
Tiera ni mmg lalang sekejap minat actor ni sekajap minat yang lain. Tp Tiera bole jamin actor y Tiera minat semua berlakon cite yang best2.
 
Baru-baru ni minat Lee Tae Gon, sbb dia berlakon dalam cite Good Daughter Hana. Tp lepas tengok dia dlm Running Man macam...err agak perasan bagus je dia tu.
 
Pastu tertengok Running Man 'Birth of Beauty'. Mula la google2 cari cite tu, rupa-rupanya best ooo cita dia. Apa-apa pun nak cite pasal Hero Birth Of Beauty ni...Joo Sang Wook (Joo Sang-uk).
 
Joo Sang Wook (37yrs old in 2015)
Dia nampak muda dari umur, macam baru awal 30-an.
 
First time nampak dia dalam One Mom and Three Dad.



Dia berlakon dalam Good Doctor jugak, tapi langsung tak perasan dia, mungkin dia kurang menyerlah. Ada baiknya jugak, sebab kalau Tiera minat dia dari situ, mesti tak puas hati sebab dia bukan hero.


Muka muda lg dlm One Mom Three Dad

Lepas tu, tertengok dia dalam Running Man. Lawak betul gelak dia. Siyes, dia gelak macam ni.."Ha! Ha! Ha! Ha!"

 
Lawak betul, gelak dia memang berjangkit ooo "Ha! Ha! Ha! Ha!
 
Running Man Ep. 169, cakap sorang-sorang dalam kereta pastu siap selfie x bleh blah.
 
 
Tapi watak dia dalam Birth of Beauty memang terbaiklah, lawak n berkarisma betul.
 
Cerita tentang Sara yang buat plastic surgery untuk balas dendam pada suami yang curang
di bantu oleh Tae Hee yang genius.
Watak Sara dan Tae Hee (Sang Wook) memang terbaik lah, Comel betul pasangan ni, no comment just perfect.
 
Peace, keep supporting me!
Ha! Ha! Ha! Ha!
Apalagi, marathon drama Joo Sang Wook sebelum masuk hutan, weeee!
 
 
 

Thursday, June 5, 2014

Best ke IPG?

Salam,

Alhamdulillah, 11hb June ni Tiera akan menggenggam segulung ijazah. heheheehe
Maaf pada yang tertanya-tanya kemana menghilangnya admin, ok bole tarik nafas....fuh.....
 
SARAWAK
 
Sekarang life Tiera di Sarawak, P3 lgi tuuuuu. Ok bagi yang tak tahu P3 tu apa. Sekolah di Malaysia di gredkan kepada beberapa jenis iaitu sekolah Bandar, luar Bandar, pedalaman 1 (P1) and so on... jadi paham-paham lah kan. Ok tak mahu cerita lebih2.
 
 

 
Ok, ada adik ni tya best tak ipg? Hmm susah nak jawab sebenarnya tapi Tiera akan beri pendapat sendiri la ok?
AMARAN : Ini bukan mewakili pendapat semua warga yang pernah atau sedang belajar di IPG.
 
 
Best ke IPG?
 
1. Kalau adik-adik semua set minda untuk jadi cikgu, jadi perlu bersedia untuk belajar dalam suasana sekolah.
 
2. Masuk IPG mcm masuk sekola balik, sbb pensyarah akan menjadi seperti cikgu anda semua.
 
3. Suasana IPG bergantung kepada IPG yang anda dapat.
 
4. Ada IPG yang beri kebebasan untuk anda menyewa diluar kawasan kampus dan tiada curfew, contoh semua pelajar ada d asrama sblm 11 mlm.
 
5. Sesetengah IPG mempunyai asrama y cukup untuk menampung pelajar jadi kehidupan lebih terkawal (dikawal?) hehe.
 
6. Sesetengah IPG mempunyai perhimpunan pagi macam di sekolah, ada juga yang tiap2 hari ada perhimpunan.
 
7. Pakaian? sori la tak bebas ok. Nak jadi cikgu kena pakai macam cikgu.
 
8. Alhamdulillah, semua pelajar terpilih. Jadi pelajar kebanyakkannya semua perangai baik-baik...hensem2, cantik semua.
 
9. Katanya pelajar IPG kurang terdedah dengan dunia luar berbanding pelajar university. Salah! Ia bergantung pada anda sendiri. IPG ada banyak aktiviti yang anda bole join.
 
10. Ada IPG yng buat sistem P&P kelas mcm di sekolah, ada yang macam di university (tukar2 kelas)
 
11. dulu tak boleh pilh cos minor, sekarang dah boleh. Sebb tu tk pasal-pasal Tiera kena belajar PJ padahal tak aktif langsung sukan.
 
12. Bergantung pada kedudukan IPG anda, kemudahan macam mall so best l boleh pergi jalan-jalan.
 
13. Bergantung pada IPG anda, kos sara hidup boleh menjejaskn dompet anda.
 
12. IPG lebih aman damai tanpa demo atau rusuhan.
 
13. Adik2 akan belajar hamper 5 thun setengah jadi, rakan sekelas anda macam adik beradik. Itu yang
best.
 
14. Mungkin elaun akan ditarik, sistem pinjaman akan diwujudkan.
 
15. Penempatan secara automatic selepas tamat belajar menjai lebih sukar.
 
16. Kemungkinan di tempatkan di Sabah, Sarawak dan P1, P2 dan lebih teruk P3....
 
 
Ok, dah tak ada idea. 3 terakhir tu mungkin menakutkan sikit.
Ex-Mizanis Pengajian Sosial ambilan Jan 2010
 
Tiera rasa sangat best berada di IPG Sultan Mizan, banyak suka n duka di sana. Sekarang di SARAWAK hahaha.
 
Pergaulan yang sihat dengan rakan-rakan yang semua bagus-bagus. Kalau diulang, errr tak kot. hehe cukuplah tapi kawan yang Tiera dapat semua best-best, rindu korang. 
 
Pada adik-adik yang akan masuk ke IPG terutamanya bakal junior d IPG Sultan Mizan, Welcome! Bertabahlah kamu semua untuk 5 tahun setengah.
 
Akak dah habis, hehehe.
 
 
 
There was an error in this gadget