Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Sunday, December 26, 2010

Chowder...kartun paling aku sukaaa~

Salam...

Aloo, dah tggl lagi bbrp hari sblum aku pulang ke IPG tercinta, ada...4 or 5 ari lg sbb rasa balik cna ari jmaat sbb nk kmas2. X best la p ari sabtu, ahad terus masuk kelas..boringgg~

Anyway as the title..chewaahh speaking you. Aku nk cite la pasal satu cerita kartun dlm Cartoon Network nh. Sbb apa? Sbb aku ada lima org adik, 3 darinya mmg suka tgk channel kartun dlm astro...yes, termasuk hang Nash!

NAK TGK AXNNNNN!!!!


Tp bila keluar je cite Chowder, jgn harap sapa2 nk tukar channel lain. Sbb apa aku suka citer ni?

1. Aku suka watar Chowder y sengal tp kiut. (i'm not Your BoyFriend!)
2. Chowder suka makan, macm aku ka?
3. Ingredients dia mmg tak masuk akal~
4. SHNITZEL!!!! RadaRada!
5. Giler ah, Truffel mase muda comel gler~
6. Pasal masak2 kot.
7. Suka voice cast dia~ like real character!
8. Well overall cite ni mmg tak masuk akal!

Cite ni pasal budak y bernama Chowder y jadi perintis kepada tukang masak y kononnya terkenal, Mung Daal seorang Chef. Pembantu dia Shnitzel y perengus n suka ckp RadaRada shj n bini Mung Daal nama Truffel y suara dia abis rock! So bermula la gelagat Chowder y memang kaki makn tp bercita2 n jd mcm Mung Daal tuh.


Bila aku browse dal internt baru aku tau Chowder sejenis resepi/masakan n Mung Daal ialah sejenis kacang dhal n Truffles...yes mmmg makanan kalau x silap dessert. Watak Chowder pulak adalah gabungan arnab + kucing + beruang.... Hhaha, see? Mm x msk akal kan? on scond thought siang td baru ja kena cakar kucing stlh sekian lama tak dpt kecederaan sebegitu...huhu. So sapa2 y ada astro skali2 bkak la cite ni best la jugak wat release tension ka...jgn bg addict suda, tp nk tgk CSI gak~~~~~!!!!!
There was an error in this gadget