Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Tuesday, December 28, 2010

New Drama, I'm so addicted to it~

Salam semua,

Baki cuti nih dihabiskan dengan merenung monitor laptop n tggu mysoju buffer cite dia.
Nak abis cuti ni la baru aku jumpa cite y best, cite korea la ape lagi kan? Nk wat cam mana aku minat cite macm ni.
Cite ni bertajuk Please Take Care of The Young Lady/ My Fair Lady/ Lady's Castle
Cite ni dilakonkan oleh Yoon Eun Hye(Goong), Yoon Sang Hyeon( One mummy and Three Daddy) dan Jung Il Woo.
Aku rase cite ni mcm best sbb ada serupa gak mcm cite Perfect Couple tp tah best la pendek kata. Hero dia gila2 n cute sangat. Aku pernah tgk lakonan Yoon Sang Hyeon dalam 1Mummy and 3Daddy tp dalm tu nmpak skema sgt tp dlm ni nmpak hensem la plak. Haha. Pastu aku suka budak kecik yang berlakon dlm cite ni y jugak pernah berlakon dlm Speedy Scandal, makin kiut je aku tgk.



Ok nk cite sikit pasal siniopsis cite ni:-
Kang Hea Na (Heana) dr Kangsan Group dilahirkan kaya raya dan hidup mcm puteri dengan atuk dia. Kang Hea Na ni dianggap mcm 'witch' n perempuan paling diggeruni tp paling digilai oleh org lelaki. Suatu hari tu dia bertemu dengan Seo Dong Chan (sama dgn nama hero dlm My Girl) sbb satu eksiden. Dong Chan ni pernah jd butler pastu dia ada byk hutang n hidup susah tp ego dia tinggi gila sampai org offer duit dia tamau gak n dia nk Hea Na mintak maaf dgn dia sbb laggr lori dia.Hea Na pun ego jugak sampai Dong Chan dakwa dia kat makamah n suruh wat community service. So dua org ni berdendam. Atuk dia ni nk cari butler y boleh betulkan sikit ego cucu dia ni n kebetuln Dong Chan y tgh marah ngan Hea Na p merapu depan atuk dia sbb dia igt atuk Hea Na tukang kebun. Atuk Hea Na terus amek Dong Chan jd butler Hea Na sbb dia janji nk disiplinkan Hea Na dlm tempoh dua bulan n sbb nk byr hutang jugak. Hea Na pulak masih teringat ngan kekasih lama n terakhir n lelaki tu muncul balik and so onn....

Nak tau sambungan tgk sendiri, ok?

Satu lagi aku suka gaya Kang Hea Na, Hepburn Style. Baru perasan gaya rambut Kang Hea Na sama ngan aku, bebaru ni p potong rambut pastu dia potong salah, aku tak suka gila sbb bila ikat rambut, kiri kanan rambut terlepas sbb pendek sangat. Anyway aku potong layer tp terpendek sangat kawan tu potong. Bila tgk Yoon Eun Hye nye style rambut terus aku rasa...wahhh kebetulan sama, leh ikat rambut tggi2 cam dia..hahaha.

Doa kan aku berjaya bertahan depan laptop tunggut cite ni sampai habis....berjuang~~
There was an error in this gadget