Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Wednesday, May 11, 2011

Selamat Hari Ibu~

Salam semua,

Hari ibu dah berlalu beberapa hari lepas just pos kali ni saje2 je sbb teringat mak kat umah...sob..sob~

Kali ni malas nk balik umah sbb kalau balik kompem x study mana. Gila ah, kali ni exam mcm nk menyeksa kami2 ni..straight je kot x dak senggang langsung. T_T

Pastu IPG dok gatai buat seminar penyelidikan time study week n pihak audit masa ni la dia nk mengaudit mcm2. So nk aplikasi sgt kan apa y dipelajari masa kat IPG? Ok fine...bila masuk sekolah nanti, student nk exam kita buat program byk, ugut pelajar y x datang dengan kertas kedatangan (Cik Da, 2011)...haa tu la aplikasi bila korang masuk sekolah nnt. Geram sgt2 tau~

Fuhhh2~


Sempena hari ibu, sy teringat satu peristiwa..lucu sgt. Masa tu tgah bermalas-malasan kat ruang tamu...so baring terus atas lantai...tetiba mak datang n duduk atas sofa. Kaki dia kebetulan dekat betul ngan muka sy pastu sy pn ckp..."Mak ni, kaki kat kepala Kak Long...x baik tau". Dengan selamba mak saya berkata " x pa, syurga tu kan kat tapak kaki mak..." Terbaik ah mak ni, aplikasi betul analogi tu. Tp apa pn betulkan...bukan betul2 ada syurga kat tapak kaki mak2 kita tp Allah menyuruh kita mengasihani mereka sbb dengan restu mereka boleh bawak kita...fuhh feeling tu mase tulis ni.

Anyway to my mum, I love you...not to mention my daddy tu...jangan marah2 nnt darah tinggi..hehe~ Bye n slamat study...

Sunday, May 1, 2011

Dulu Lain Sekarang Lain~

Salam semua,

Alhamdulillah, dh abis dh musim assignment, U skrg pn tgh prepare exam, tp kami2 kat maktab ni tgh goyang kaki lg sbb ada lg 3 mggu sblm exam n kelas pun dh berlobang2 sbb credit hour pn dh habis..lbh kurang la.
Shout Out, lbh pd NASIHAT...hehe..janganlah bwk toyol korang mask dewan exam, sian org y dh bersengkang mata nk lulus atas usaha sndiri. Bg saya la kan, meniru ni mcm tipu diri sendiri, dh la meniru...dengan BANGGANYA tayang pointer tinggi2.
Lg satu korang tau ke apa y korg wat tu akn menghalalkan rezki y korang dpt bila kerja nanti?. Bila saluran rezki tu dh x betul, anak2 korg jgak y nk makan rezki y dtg dr saluran y x pasti halal ke tak, bila anak2 makan benda y kurang halal, hati diorang sapa y tahu, sahsiah entah ke mana...tu pasal generasi skrg makin x betol.

Haa~ ckp psl generasi skrg ni..hmm mcm2 ragam..pening2~
Saya tau y tukang menaip blog ni pun x la betol mana tp niat menasihat n menegur..harap jgn mai serang saya udah~
Tak lama dahulu, masa baru berjinak2 ngan FB ni, tetiba jmpa la hamba Allah ni y pernah menjadi rakan sekelas saya di sebuah sekolah agama negeri, orgnya lawa, tinggi...n mesra alam. Kami agak baik la, boleh kata rakan baik jgk. Tp tuhan ja tahu bila sy bukak profilnya, hmmm x sangka...kain y menutupi urat rambut di kepala entah kemana. Sy cuba add dia tp smpai ke hari ini (2 tahun) x pnh approve or bls private msj saya. Sy x tau kalau dia x brp aktif FB, sy yakin dia lbh aktif ber'Twitter' @ ber'MySpace'...hehe. TP sy igt dia malu kot nk approve sy sbb sy je y lbh tau latar belakang dia dr family hingga masalah2 lain. Moga Allah buka hatinya approve sy n bg kekuatan sy utk memimpin dia...hehe. X pe la, dia kawan sy so rasa tanggungjawab tu masih ada, sy syg dia so sy x mau dia jd org y dipandang rendah oleh org lain. Bygkan kalau ada reunion or kwn2 dr skolah ada jmpa dia.....

Bru je td sy terpandang satu status, tp status tu ada profil pic kan...tak bertudung pulak...hmmm jarang2 sy add or approve wanita y tak bertudung nih. Rupanya sorang lg kwn sekelas masa sk rendah. Masa dulu sy slalu takut dia nmpak sy n rakan2 bwk bekal, sbb dia akan mntx sikit...hehe sbb dia suka makan (pham2 la). Tp y ni x tau nk kata sbb sy x rpt mana dgn dia n jrg contct.

So, mcm tu la..tu bru sikit entah berapa org lagi pn x tau. Satu lg trend skrg...sapa2 y masuk U atau kolej...x semua tp segelintir ja, selalu suka menyumpah, sebut b*t**h la, n mcm2 lg la. Nk kata x tau bhsa inggeris, 'A' slalu kot bila exam...Sy tau semua ni ikut budaya mat saleh, bajet hot girls la sgt, masalahnya y bajet hot girls ni lelaki...lembut plak tu. Pkai bju pun body hugging kalah wanita2. Skrg ni y merisaukan lelaki lah, dh x mcm lelaki. Smua nk jd metropolitan nye guy. Tolong la dh la lelaki ni nk pupus (y berjaya la) dok buat perangai sotong kurita plak.

Sori la, ilmiah sikit pos kali ni, tah ase sakit hati n kesian pd makhluk2 Allah y dh terpesong ni, kita sama2 doa supaya terbuka pintu hati...AMIN~
There was an error in this gadget