Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Friday, December 24, 2010

Spek Baru~!

Salam,

Bertemu lagi beta dengan korunk2 sekalian~
Yaa, setelah lama aku bertapa dengan spek kesayangan aku y kaler Ungu gelap akhirnya aku berjaya sambar satu cermin mata y memang not my style langsung. Aku pun tak tau nk kata apa y sudah terjadi dengan diri ini, whyyy!!!
Spek kaler ungu gelap tu aku beli kat Penny Pang, satu kedai spek mata y agak terkenal gak la area KT nih, mak cik aku y rekemen, dia kata baguih punya kedai tu. Skali aku pi, wuahhhh benda pertama yang aku tuju bukan display spek yang bersusun2 mengelilingi pekedai-pekedai y cun tuh tp aku p trus kat blakang kedai n mcm budak2 aku dekatkan muka kat sebuah akuarium sederhana besar sampai penyambut tetamu y tersengih sambut kami sekeluarga tgk aku pelik. Hehe aku bukan jenis mcm x penah tgk akuarium tapi nk bg tau mmg best akuarium dia, salt water akuarium, siap ada batu karang n clown fish n ....apa tah. Aku tau clown fish ja sbb byk sgt tgk cite Finding Nemo. Tapi cun la.

Aku suka tgk cite ni, tgk sampai termuntah pn x kisah~sbb kiut sgt! 

Pastu baru aku perasan..hmmm patut la...chinese shop rupanya. Bukan apa, satu aku puji kalu org cina bukak kedai mmg lain la ngan kedai org melayu (oppss I'm not racists ok!) Layanan dia bagus pastu siap buat survey layanan g. Mase tuh aku bru pas SPM aku rase aku main pilih je spek apa y diaorang rekemen tambah aku tgh gila ungu mase tu, sbb baru pindah masuk rumah baru satu bilik kaler ungu wehhh.

Setelah sekian lama, spek aku menyambut hari jadinya ke 2 tahun.....Spek ni y membantu aku sepanjang aku blajar kat IPG KSM...ciss touching tul.

Elok2 habis sem2 Ijazah aku nekad nak wat spek baru walaupun aku n Nad excted giler plan nk p jalan2 kat Genting ngn kakak dia. Mimpi nk jalan ngan kwn2 mcm tu, in your dream Tiera, ada rasa u abah u nk bg????
Pastu bila aku nekad terpaksalah aku korbankn jalan2 p Genting, x pa bkn aku x pnh p tempat tuh. Aku rasa aku pokai tul masa tu, duit tggal brapa tah. Abah kata duit hang byk lg awat kata x dak duit? Aku sengih ja, pasal aku bandingkn ngan kwn2 y lain, aku takut aku y pokai dulu...kedekut x aku..hehe.

Akhirnya aku berjaya menjejakkan kaki aku sekali lagi ke kedai Penny Pang y serba pink itu. Kecewa, Nemo aku dah x dak, akuarium tu dh kosong, air pun tarak...aku mlas plak nk tya pekedai tu knpa. So aku amek tempat kat almari kaca n terus pilih spek. Kakak y layan aku tu cun lg baik aku suka tgk dia, siap bg komen aku comel ka tak kalu pakai spek y d'try tuh. Memula nk spek sparuh bingkai ja pastu kakak tu letak spek full frame warna hitam ala2 old skool. Fuhh mengancam ooo tp kalau tgk aku, aku ni bukanla rock sgt mcm adik aku y sorang tu, aku lebih ke...ke...ke gadiskan kot. (perasan)
Spek terbaru...komen?
Y warna ungu/maroon tu y lama, nmpak x dh berkarat? haha..:P 


Pastu aku start try y full frame, y half pnye aku suruh kakak tu simpan balik. Kakak tu kata nmpak lain skit, comel n style...haha aku terpengaruh, Mak aku galakkan aku terpengaruh lg ada. Akhirnya aku x mau amek warna hitam aku bantai y warna coklat. Semua Rm 300 plus2, aku byr duit pendahuluan Rm 200 n slbhnya ditaja oleh My Dad (TM) heeee. Puas hati jugak la, aku rasa cun gak walaupun bkan la old skool tp ok gk. Asal aku nmpak lg cun kembali ke IPG nanti peduli apa.

Satu g sbb aku nk spek baru sbb aku nk show off kat seseorang. Siapa kah dia? Haa y penting bukan kwn seangkatan aku sbb kami nih ala2 family mana main show2 nh. Ada laaa, aku nk bagi dia satu penampilan baru biar dia gigit jari saja tgk aku...lama tak tgk aku, aku nk dia tgk betapa aku berubah.....Pada siapa2 jgn perasan itu anda...hahahaha
 Daaa~
There was an error in this gadget