Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Monday, January 16, 2012

Rasa macam dah tua dah~

Salam semua,

Huhu, sakitnya kaki ku ini. Sengal-sengal nak solat pon susah yang amat. Amek kau Tiera, gigih sangat nak jogging, sampai malas buat warm up. Sabor jelah lagi tiga hari je nak balik pastu nak pergi mengurut la. Kelas PJ tadi pun kena mintak excuse kat pensyarah tamau jogging lagi, kang parah pulak kaki ni. Sedebik kena, pandai ek pensyarah Tiera teka, mesti tak warm up and cool down ni.


Syiok sendiri masa Last PBS/2011, lala~
 Tiera dengar dari sorang rakan Tiera ni, IPG akan stop pengambilan pelajar baru sesi 2012 dan 2013, Dua tahun ooo berlobang tak dak student. Ntah-ntah diaorang nak rombak baik pe. Mana la tahu nanti bila start amek balik, elaun dah tak dapat dah. Tapi kalau ikut logik la kan, pegawai kerjaan boleh retire sampai umor 60 tahun. Bak kata sorang lecturer Tiera, anak murid tolak cikgu naik tangga sebab tua sangat tak larat nak panjat tangga tinggi-tinggi dah. haha

Bila umor retire makin meningkat, jawatan kosong untuk guru makin kurang. Iye la kan, orang lama tak keluar, macam mana orang baru nak masuk, bijak tak? Bijak kan? Silap-silap menganggur la, keluaran PISMP nanti. huhu.

Tiera malas dah nak memikir pasal 'teman hidup' lagi untuk masa terdekat. Yang penting kena perbaikki diri dulu, hubungan dengan Allah kena mantap dulu baru la boleh bela anak iye tak? Hehe pandai la kau. Jeles, tuhan je yang tahu bila ada kawan sebatch dan bertunang, tergugat diri ni rase, hihi. Anyway congrats la. Tiera lambat lagi la kot, tungguk grad dulu. Tp rancangan tuhan siapa yang tahu?????
There was an error in this gadget