Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Tuesday, July 23, 2013

Cosmetic Product?

Salam,

Hari ni Tiera nak cita pasal barang-barang kosmetik yang berlambak-lambar terjual di laman sesawang sekarang. Sebenarnya Tiera sendiri pun suka jugak beli online sbb kat luar susah nak dapat. Tapi hakikatnya kalau kita beli kat kedai, barang-barang macam ni lebih murah. Konon harga jualan RMxx tapi jual lebih murah untuk pancing pembeli. Hari ni terbukti lah jugak, biasa la orang nak ambik untung tapi rasa melampau pulak.

Sejak akhir-akhir ni Tiera suka pulak pakai bedak arab, ala y kena basahkan span dan boleh bawak sembahyang. Texture dia tak berat and more coverage. Muka pun nmpak cerah sbb kawan-kawan ada jugak y tegur. Dulu beli dengan kawan bedak arab Kokuryu, Summer cake. Tup2 smpai bekas warna putih, biasa bekas merah kan? Ingat dah kena tipu nak tanya pun...kawan kita kan..hmmm

Apa2 pun alhamdulillah sedap juga pakainya. So dah dapat elaun terakhir ni beli satu lagi bedak, tuan kedai rekemen. Katanya bedak Syria ni sama dengan bedak arab. Lama Tiera belek sbb harga sama dengan bedak arab tapi bedak Syria ni banyak dan bekas dia pun cantik.Nak tahu harga berapa? Kalau dibandingkan dengan kat online cuma RM35 je (bedak arab n bedak syria). Tiera pun tawar-tawar dapat la murah sikit.



Tak pakai lagi, harap-harap hasil sama lah dengan bedak arab yang Tiera selalu pakai tu. So kesimpulannya, beli kat kedai lagi murah, boleh belek lama-lama. haha. End~




There was an error in this gadget