Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Thursday, November 26, 2009

Hasilnya, Aktiviti Musim Cuti!


Salam...

Sebab Pantai Timur ni sekarang dilanda musim tengkujuh jadi, alamatnya tak bolehlah keluar g jalan2 or shopping kat bandar. Berkulat aku n family kat rumah, kerjanya sidai baju je sebab baju tak kering2.

Apa lagi aku pun surf internet n masa main cafe world ada satu resepi yang menarik perhatian aku iaitu Quiche. Senang je tapi kna pandai ah pilih resepi nak buat crust dia (kulit luar). Mak I ada resepi rahsia..hehe. Isi dalam dia adalah sayur, kat sini aku letak brokoli, carrot, lada besar warna hijau n kuning. Daging kisar n hotdog kena goreng dulu dengan rempah ratus, ikut selera la. Patu susun elok2 dalam crust yang telah diletak dalam acuan pastu tunagkan campuran cecair iaitu telur, garam, n susu cair. Pastu bakar 150 'c api atas bawah n setengah jam terakhir api bawah je. Pastikan tengah dia masak sebelum bawak keluar.

(Try it!)

There was an error in this gadget