Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Sunday, October 27, 2013

Tutorial:- Blog Header

Salam,

Lama rasanya Tiera tak buat tutorial. Kali ni nak ajar macam mana buat simple blog header guna  PicMonkey.
Tiera baru belajar tapi kalau nak tengok hasilnya boleh la feast your eyes pada header saya ok?

1. Klik link diatas.

2. Pilih Create a collage



3. Pilih FB cover


4. Pilih dari menu diatas EDIT

5. Di sebelah kiri skrin ada pelbagai alat untuk edit header blog anda, boleh tambah text, effect, gambar dan banyak lagi.


6. Anda juga boleh tambah gambar sendiri dengan memilih butang Your Own dari skrin sebelah kiri tu.


7. Selepas dah puas anda boleh save dalam komputer anda dan upload kedalam blog. Bahagian tu rasa nya basic, tak perlu Tiera explain tapi kalau yang tak tahu jangan segan-segan tanya.

Tiera saja try-try buat je, comel la pulak. Kalau korang rajin godek-godek program ni dan kreatif mesti lagi cantik.

Selamat mencuba!


4 comments:

  1. Header blog Uchun pun guna PicMonkey :') hehe mmg santek . takpayah upah orang lagi dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke, aah tp x khatam lg benda ni. tutorial ni paling basic la. Nanti kena study g benda ni

      Delete
  2. Tak terfikir pulak nak buat header pakai picmonkey hokhok :3

    ReplyDelete

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget