Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Friday, September 13, 2013

We Got Married : TeukSo Couple 1

Salam,

Siapa kenal dengan pasangan TeukSo dari Season 3 WMG? Anyway bg y tak tahu boleh baca kat sini. Kalu tahu, Tiera nk cerita sikit macam mana pertemuan pertama mereka dalam WMG.

Setiap kali pasangan baru bertemu, crew WMG akan buat gimik dan scene mcm mana diaorang akan berjumpa buat kali pertama. Cth. KhunToria (Nickhun + Victoria) jumpa masa naik Namsan Tower.

Begini Ceritanya....

Lee Teuk mmg excited masa dpt tahu dia akan jadi pengantin lelaki bagi season 3 WMG, jadi dia telah edarkan satu kad jemputan perkahwinan dan nama pengantin perempuan 'Pretty' sbb dia tak tahu siapa pengantin perempuan tu. Semua rakan artis jeles bila dengar LeeTeuk dah 'kahwin'.
 
Pada sebelah malamnya, LeeTeuk dgn pakaian yang habis smart pergi ke sebuah teater utk berjumpa dengan pengantin perempuannya. Tanpa dia sedar, ahli kumpulan Suju yang lain menyorok kat belakang teater utk spy dia. Diaorg jeles sbb LeeTeuk dpt masuk WMG.


Rupanya isteri saya Kang Sora...mesti LeeTeuk pikir cm ni.
 
Sementara menunggu LeeTeuk ditayangkan dengan sedutan beberapa pelakon wanita terkenal spt Lee Da Hea, Kim Tae Hee dan lain-lain. LeeTeuk gementar gila time ni. So pd masa yang sama seorg gadis dgn dress hitam melangkah masuk. Disaat dia masuk ke dalam teater, tayangan berhenti pada seorang pelakon baru bg filem 'Sunny' dan dibintangi oleh Kang Sora!
 
Alamak, lupa nak ajak dia duduk...sian Sora.
 
Bila bertemu muka, diaorg sgt nervous sampai LeeTeuk lupa nak ajak Sora duduk sekali dengan dia. Diaorg sangat janggal sampai tak tahu nak sembang apa. Ahli kumpulan yang tak tahan dengan kejanggalan mereka tetiba menyibuk dan cuba 'ice breaking' pasangan ni. Ahli Suju mmg nakal, diaorg suruh pasangan ni menari, pertandingan merenung dan cari 'pet name'. LeeTeuk panggil Sora (Baby Princess) dan Sora panggil LeeTeuk (Prince) Haha.
 
 
Walaupun masih tak biasa akhirnya mereka ke tapak date mereka yang pertama iaitu disebuah restoran mewah.
 
Disana mereka cuba membuatkan diri selesa antara satu sama lain. First date diaorg dah boleh makan bersuap. LeeTeuk pulak mainkan keyboard khas kepada Sora dan juga lagu gubahan dia sendiri. Walaupun Sora menafikan dia tahu bermain piano tp nampaknya dia mmg lagi terer main piano dari LeeTeuk. Anyway malam tu diaorg sangat romantik + pemalu.

 

1 comment:

  1. Saya tak pernah lagi tengok WGM.. Teringin pulak nak tengok. Heheh.

    ReplyDelete

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget