Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Wednesday, January 25, 2012

Tutorial :- Letak Welcome Floating Icon

Salam, bertemu lagi dalam segmen blog tutorial ^_^
Korang nampak tak? Nampak tak yang kiut miut tu tengah welcome korang ke blog yang comel ni? Haha gurau je. Banyak sangat baca blog budak underage dah terpengaruh pulak, *toink*toink!

Korang rasa icon tu resemble sapa? Tiera rasa macam Prince Yul dalam Princess Hour, *yup I'm obses wif that character*....T_T

hEnsEmnYa~!


Kalau korang nak Tiera akan ajar kan tapi sebolehnya jangan amek y sama ye? hehe fall in love dengan icon tu bila sibuk cari widget~

CARANYA....

1. Korang ke laman web ni @ simply tekan je floating icon tu

2. Disana akan ada banyak kategori, like one stop widget center ada gak. Bagus la untur begginer...

3. PAstu korang klik pada Welcome to myblog, pilih la nak versi anime ke, korean ke, dll.

4. Next, pilih bahasa, ada BM, BI, dan Indon

5. Copy pastekan link yang sesuai samada nak letak as floating ataupun just di sidebar.

6. Pastu bukak Dashboard > Layout > Add Gadget > Add HTML > pastekan code yang dh di copy

7. Kalau nak ejas kedudukan icon tu, cari perkataan left and then ganti dengan right/middle

8. Save kan dan kemudian preview, taraaa~

SELAMAT MENCUBA

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget