Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Thursday, January 26, 2012

Tutorial :- Edit Luas Post/Sidebar

Salam,

Lama la pulak dah tak buat tutorial.

Mesti korang rasa semak kan bila post korang cukup-cukup makan atau nampak semak sebab blog sempit. Kat sini bagi sesiapa yang tak tahu macam mana nak luaskan saiz blog anda biar sampai boleh tulis dari hujung kiri sampai hujung kanan.

Mula-mula......

1. Bukak Dashboard anda

2. Pilih Template

3. Pilih Customize

4. Pastu di Blogger Template Designer anda pilih la Adjust Widths

5. Ada dua jenis adjust yang anda boleh buat samada nak besarkan keseluruhan blog atau besarkan sidebar sahaja


Tak ada gambar la nak tunjuk, window 7 x leh printscreen...huhu

Selamat Mencuba ^_^

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget