Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Saturday, January 21, 2012

Sinopsis

PERHATIAN *ia mungkin akan berubah dr semasa ke semasa, idea tak tetap lg..hehe*

Atas Nama CIntA Ferrari~?
"Kenapalah dua tiga hari ni, asyik nampak and dengar pasal Ferrari je ni?"
Hana menggaru kepalanya disaat dia meredah kesibukan jalan di KL pada petang itu. Tiba-tiba matanya tertangkap kelibat beberapa orang didalam bas persiaran dilorong tepi hadapanya sedang menjenguk-jenguk kebawah. Dia ikut melihat, dilorong sebelah kirinya selang sebuah kereta, sebuah Ferrari hitam tersegam indah. Matanya membulat, walaupun cermin kereta tinted, jelas-jelas kelihatan pemandunya masih muda.

Fitrie mengeluh, baru sahaja balik dari luar negara terpaksa pula merekrut pekerja baru.
"Kalau tengku tolong, nanti boleh ambil untuk PA lapangan kamu, tak rugi tengku" En. Hakim tersenyum. "...boleh cari calon.." senyuman nakal bermain dibibirnya. Fitrie tersengih dengan usikan itu. "Calon dah ada, Ferrari tu la..." selamba dia membalas dan berlalu dari situ. Senyuman En. Hakim mati, balik-balik Ferrari hitam tu, kau kawin je lah dengan kereta tu, kerek betul.

"Kau tu dah 26 tahun, tak kahwin lagi, sibuk pulak" wanita itu membebel. Hana panas, dia bangun dari kerusinya, Mia dah menarik-narik suruh dia duduk semula.
"Ok, akak tengok la nanti bakal suami saya lagi kaya, alah setakat rumah banglow dua buah tingkat apa celup, dia ada Ferrari lagi tau...!"
"Wahh, ok. kat Malaysia ni cuma ada 7 buah, let me know if i know who is this 'lucky' guy..."
"Lets bet!"

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget