Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Saturday, January 21, 2012

Projek Cuti : Masak-masak

Salam semua,

Untuk hari pertama cuti ni, Tiera mulakan dengan sarapan pagi yang amat berkhasiat, segelas susu, separuh buah epal hijau (sebab separuh lagi ada org nak hehe...), dan sekeping sandwich telur + baked beans (brands ayamas).



Sebab baru-baru ni pinjam buku resepi dari pustaka, berangan la nak try masak resepi dalam tu, macam sedap je. So pagi tu try buat 'Nasi Goreng Ibunda' dari Buku Resepi Chef Sabri (Master Chef tu...).



Untuk tengah hari, try buat Ikan Bakar + Air Asam, fuhh teliur benor I.





Tapi sebab tengah giat berdiet, memang tak makan banyak la, nasi ciput, lauk ikan bakar y masak tadi, kari daging dan 'shell'. Sedap tapi I could've eaten more...huhu T_T



P/s: Ada benda pelik berlaku hari ni, memang menakjubkan la jugak, memang kuasa Allah hebat, subhanallah.~

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget