Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Tuesday, October 4, 2011

Nak tahu gender PC@Laptop korang tak?

Salam,

Maybe aku sorang je kot yang lambat buat mende ni. Sbnrnya dah tahu lama dah tp malas nak test dekat laptop. Mula2 igt nak laptop acer ni lelaki tp akhirnya perempuan jugak rupanya...


Macam mana korang nak tahu laptop @ pc korang lelaki atau perempuan? Sng je sbnrnya, x sampai lima minit pun kalau nak test.


Cara-caranya:-


1. Bukak aplikasi 'notepad'


2. Taip code ni :-

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"i love you"




3. 'Save as' kat desktop dengan nama anything.vbs


4. Klik dua kali kat file y dah di simpan


Lepas tu korang akan dengar la laptop korang cakap I love you. tunggu jelah dapat lelaki atau perempuan. That's how you tell your PC gender...taraaaa...ketinggalan benor nampaknya^_^!


My Lappy is a "SHE"........

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget