Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Wednesday, October 26, 2011

HolidayOverSeas: Pekanbaru, Indonesia 1

Salam,
Ni y teruja nak cerita ni.
First time aku keluar dari negara ni...ke mana...ke PEKANBARU!!!
Maybe ada y lagi tak bertuah dari aku tp syukur lah my parents ada hati nak ajak anak-anak dia berjalan jauh gak.

Weee....! Haha ketinggalan benor makcik ni~
First time jugak aku naik flight (ni pun teruja juga, darat tak?) Almaklumlah kami ni keluarga sederhana, tak la sampai sesetengah orang nak p KL dari Kedah pn tempah flight, aku bersawang dalam kereta 8 jam travel, sampai akhirnya aku dapat mabuk darat tau kalu jadi penumpang, so kena jd driver slalu lee~
Cuti Deepavali ni, my dad  bawak aku n dua adik ak y kecik2 ni pergi buat passport, siap tangkap gambar baru bagi cun2 letak dalam tu. So beres, aku buleh dah travel tinggal dua adik bawah aku ni lagi tak buat passport sebab busy dgn kelas n sekolah. Nasib badan la skrg IPG suka cuti lama-lama. Sekolah mak aku tak cuti pon..hmmm
Kami akan ke Pekanbaru, insyaallah kalu tak ada aral hujung tahun ni. Bila? Ak pn tak amek tau lg sbb tak mau loose focus utk final semester exam tak lama lagi.
Skrg nak cari info pasal Pekanbaru y aku tak berapa nk familiar sangat ni tp nampak gaya city of shopping2 gak nih. Haha abis la duit aku pas ni....

P/S:- Seronok dengar bila duit kita tukar ke rupiah.."mbak mahu berapa juta ya, saya bisa kasi...hehe"

Klik...(BERSAMBUNG)...

2 comments:

  1. salam Tiera Nordin,
    pekan baru tu tiera pergi menggunakan pakej agency ke jalan sendiri?
    klu guna agency boleh x bagi contact no agency tu..email kat saya hidayahatttan@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. x guna agency pn sbnrnye. X pernah n maybe x akan guna pon. Semua Tiera figure out melalui internet, tanya org dll. ^_^

    ReplyDelete

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget