Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Tuesday, September 20, 2011

Another Korean Drama, *LIE TO ME*

Salam semua,

Dalam kesibukkan assigment ni smpat lagi ambik cite korea baru dr my pren, credit to Cik Ungu sbb rajin anda mengumpul cite korea, I'm counting at you next time..hehe.



Utk drama of the century...jeng~jeng~ *LIE TO ME*



Sinopsis:-


Cita ni x dak la plot y kompleks sgt, simply for a childish reason heroin cite ni namanya Kong Ah Jung. Dia nk berlagak dengan kawan dia Soo Ran yang berkahwin dan rampas crush dia masa kat sekolah. So untuk cover dia bohong la kata dia dah kahwin tap sbb kwn2 dia ni mulut byk so semua kata dia kahwin dgn tuan muda. Kebetulan pulak salah seorg kwn Ah Jung ternampak Ah Jung dgn president mudah World Hotel, Hyun Ki Jun. Hyun Ki Jun y tak tahu apa2 ni tetiba ja semua duk ucap congrats sbb dah kahwin. Oleh sbb dia marah sgt so dia ugut Ah Jung utk saman dia tp adik Ki Jun, Sang Hee tiba2 perkenalkan Ah Jung sbg wife Ki Jun dekat investor yang Ki Jun nk tandatangan kotrak. So sbb kepentingan bisnes akhir Ah Jung dgn Ki Jun buat satu perjanjian asal Ah Jung boleh berlagak dgn kawn dia ttg Ki Jun pn dah cukup. Yang paling enjoy bila dua2 ni berlakon bagai nak rak mcm perfect husband and wife dpn Soo Ran. Tapi maslh pulak bila Yun Joo ex Ki Jun balik. Ki Jun dan Yun Joo ni hampir2 kahwin tp sbb Sang Hee pn suka dkt dia, Ki Jun terpaksa lepaskan Yun Joo. So bila cinta antara dia n Ah Jung baru n berputik cinta lama pulak dtg balik.





Dua episode terakhir sangatlah bosan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Just cita pasal diaorg nk penuhi ciri-ciri wife y perfect. Ah Jung kan org biasa so nk match up dgn Ki Jun, Auntie Ki Jun mintak dia belajr bahasa. Banyak babak2 sweet perfect couple je dlm dua episode tu, nothing special pn.


Watak Hyun Ki Jun sgt comel, mula2 tu sgt cool tp lama-lama jadi suka merap pelik dgn Ah Jung. Haha kalau betul ada suami mcm ni pening kepala aihhh. So Ki Jun ni ada kelemahan jugak la. Mcm y Ah Jung ckp, dia suka lelaki y boleh angku sampah buang kat luar. Ki Jun boleh kot. Sgt suka masa dia cakap kalau boleh sy x mau isteri sy angkat satu jari pn, Ah Jung nak terjatuh dgr Ki Jun ckp. Masa tu depa tgh berlakon dpn kwn Ah Jun. Tak silap Ep 7, lawak2.



Ah Jung orgnya sgt serabut dlm separuh dr episode ni, tp dia makin comel lh. Nothing special mcm perempuan lain gak. Dia kerja dgn kerajaan mcm saya jugak!!!!


Sang Hee, first time tgk dia mcm org jepun, style dia kot. Tp x byk fungsi mana dia ni. Pelik setiap perempuan y abg dia suka, dia pn suka tp dia x dak la main rampas2 ja.
Yun Joo x dak salah apa tp tiba2 ja ditinggalkan. Kalau aku jd Yun Joo aku sakit hati gila2 la. Dh kena halau p Paris sbb adik Ki Jun pn suka kat dia n Ki Jun putuskan pertunagan. Tunggu 3 tahun balik2 ex fiancee dah bercinta dgn org lain..kejam tak? Tp sbb nk enjoy percintaan antara Ki Jun n Ah Jung, skip slalu part Yun Joo. Sampai x notice sgt fungsi dia dlm cita tu. Patut bg last2 dia ngan Sang Hee.


Suka dua gambar ni, sgt romantik & cantik!


Lagu dia sgt best dan kiut sgt especially:-

-Loving Ice cream (Ki Jun n Ah Jung nyanyi masa housewarming party, Ki Jun kiss Ah Jung!)

- Shameless Lie (ahli 4 minutes nyanyi, nama pah dia. Comel lgu ni)

-3!4!0! by Jadu (kiut, current ringtone)






* COMING UP....49 Days!*

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget