Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Wednesday, August 3, 2011

BIG...the last phase~PULAU PERHENTIAN (Part 1)

Salam Ramadhan semua...





Alhamdulillah, Ramadhan kali ni serupa membuka lembaran baru untuk aku lbh kuat beribadah kepada-Nya. Harap-harap lepas puasa pun masih rajin2 baca Quran...insyaallah~



Post kali ni Tira nk cerita pasl BIG kitaorg y terakhir sekali nih, lepas ni praktikum dah...arghh nightmare! BIG? Big stands for Bina Insan Guru, matlamatnya ialah membina Jati Diri Guru yang kuat sebelum menghadapi dunia pendidikan nanti (betul x? main reka apa Tira paham jah!)

So for fasa y terakhir ni, temanya..Khidmat Masyarakat...destinasi..PULAU PERHENTIAN/ PERHENTIAN ISLAND!!!





Kami di Perhentian Besar, kat situ ada sekolah n sebuah kampung...nama gapo tah. Kami bercamping di dalam kawasan sekolah tu la...hihi.


Sampai2 je kat Jeti, ada segerombolan benda putih dok berenang2 kat bawah tu ikut arus...apa tu ek? (Suspen2~)


Benda putih????




Haaa, ni la benda putih y disebut td...amacam teruja x? Ehh, ni bukan dalam akuarium or tangki. Ni dlm laut betul2 bawah jeti tmpat kami berlabuh bot laju. Cakap pasal bot laju, mmg terbaik sgt2. Laju bukan main siap merempit kat laut ngan bot2 laju y bawak budak sebatch kami.


*Pak cik! Potong pakcik!*


Sirius x payah pegi Genting dah, tmvbah2 y dok barisan depan, menjerit2 mcm x sdr diri...senyum je memanjang pas berlabuh (pening2).




Tgk, jernih gila air. Rasa mcm kt kolam renang ja. Mmg kalau korang p cna nk terjun terus snorkeling at that time n place. Ikan2 memanggil2...



Ok la smpai cni dlu kita cerita, nk pergi siap2 bukak pose...next post akan cerita apa aktiviti kami kat cana.

1 comment:

  1. Jernihnya air. Teringin nak snorkelling tp xde rezeki lagi...

    ReplyDelete

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget