Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Saturday, January 15, 2011

Kebaikkan & Keburukkan living without Roomates

Salam,

Hari ni mmg aku tak dak keje, y tau menghitung hari elaun masuk BsN...hahaha nk berjurai aku tgk baki lpas amekduit td...pokai gler kot. Mayb ada y kata duit aku byk g tp kalu under rm1000 tu mmg parah la bg aku...sbb aku kedekut.....huhu.


Anyway, sem ni aku berseorangan sahaja dalam bilik hostel aku. Roomate aku sudah pindah keluar...Memula tu aku excited sbb aku bley memanipulasikan bilik tu, pastu bila roomate aku pindah kuar aku jd kalut. Takot pun ada gak sbnrnya dok sorg2. So biar aku listkan kebaikkan n keburukkan korang duduk sorang tanpa roomate korang.

Kebaikkan:-
1. Benda first aku amek tilam roomate aku n tindan jd dua lapis, so jd la super single bed. Tido mmg tak bangun dh sampai ke pagi ooo~
2. Aku bule guna comferter y bru beli kat sale utk tilam super single itu dgn bangganya.
3. Aku leh buat dua work station, satu habuan bua keje, satu g utk iron baju.
4. Tak kisah kalau buat sepah or malas nk menyapu masa hari minggu..haha
5. Buleh tido lewat2 tnpa risau roomate aku silau tak tido x tutup lampu?
6. Boleh melalak n bukak lgu kuat2 dlm bilik.
7. Boleh melaram tanpa risau ditengok pelik oleh roomate
8. Boleh ajak kawan lepak lama2 tanpa risau dihalau kuar oleh roomate (roomate aku x g2).
9. Buleh masak senyap2~haha
10. Bule bangun lambat? hmmm tido tanpa rasa malu bangun lambat...hak3

Keburukkan:-
1. Sunyi ooo, x dak teman bersembang~
2. Takot, aku ni kekadang penakut gak tido sorang2
3. Aku jd malas mengemas padahal aku nk bilik aku lawa2~
4. Taku bangun lewat pagi, aku selalu check alarm supaya tak terlajak tido~
5. X dak penasihat utk aktiviti IPG. kot2 la aku silap pakai baju ari tu x dak y tegor~
6. X leh pinjam2 brg roomate~


Tu ja kot. Keburukkannya tak dak la byk sgt, kalau ada pandai2 la tambah sendiri. Best gak tak dak roomate tp ketidak best-an tu ada la jgk. So aku planning nk tggu junior ja sem dpn...mari adik2 audition jd roomate akak hahaha, akak baik nye..muahahaha! Kalau roomate aku junior so aku lbh dihormati, aku leh buat apa y aku suka tanpa takut ditegur oleh junior terbabit...sori la ek adik, malang kot dpt roomate mcm akak ni. Haha apa pun pd bakal roomate aku, welcome to the club...!

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget