Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Wednesday, July 31, 2013

Buka Puasa Terakhir di A.M. Tarbush Restoran

Salam,

Setiap sem, kelas kajian sosial 2 IPG KSM akan mengadakan jamuan berbuka puasa. Sayangnya kali ini mungkin buat  yang terakhir kalinya sebelum semua dipostingkan ke SeRaWak/SaBaH kecuali Tiera...hahaha. Kejam gila. Fuh2 semoga semua dapat semenangjung ye, jangan marah. Jom kita tengok sekitar majlis berbuka yang gempak ni.

Kami berbuka di A.M. Tarbush sebuah restoran arab di Kota Bharu. Lokasinya terletak seberang Billion, KB. Kami pilih utk makan buffet so bajet dlm RM38...mahai kan? Haha padan la kami makan tu semua daging kambing kot,

Memang terbaik la, penuh meja.

Mostly hidangan y kitaorg x pernah rasa.
Serius sedap, sebab kebanyakkan hidangan kitaorg x pernah jumpa. Tuan kedai dia memang orang arab so memang masakan kaw, kaw punya. Antara yang masakan Tiera kenal dan rasa malam tu:

1.Daging kambing bakar
2. nasi mandy
3.sosej n wedges with cheese sauce
4.bandung coctail
5.stew kambing
6.isi ayam celup tepung wif chili sauce
7. salad apa ntah
8. kebab ayam and daging
9.lasagne
10. ayam masak apa ntah tapi sedap
11.Ice lemon tea
12. Air Nenas ke?
13. Susu Kambing
14. Pudding Triffle
15. Buah-buahan
16. Puding Gula Hangus
17. Banyak lagi tak sempat nk rasa semua....huhu


Ni pinggan Tiera, nasi amek sikit ja, lauk banyak!

My two good friend, muka puas ati abes la ni.

Taraaa~! Sommul (hadiah)
Sebelum balik, tertengok dalam peti ais dia, ada jual air dari arab. Sorang kawan beli la satu air botol ni, dia kata dia biasa minum. Air Barbican perisan buah delima. Air gas rupanya. Tuan kedai kata, ia sejenis beer non-alcoholic yang halal. Air ni bukan air biasa tapi diminum sebagai air kesihatan di negara sana. Sedap la jugak tapi air gas ni Tiera kurang sikit, apa-apa pun suka try benda baru. Rindu la korang lepas ni...End~



No comments:

Post a Comment

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget