Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Monday, April 30, 2012

Yeayy handphone baru...touch screen lagi y'all~

Salam,

Haha sebenarnya dh ketinggalan dh post ni, HP tu dibeli hampir seminggu yang lepas baru sekarang tergedik Tiera nak buat entri psal ni. Ok tau la korang pakai iphone, galaxy note @ ipad. Apalah nak dibandingkan dengan hp Samsung Rm299 ni kan? Haaa ada ke hp touch screen murah macam ni, Samsung lg? Jawapan dia mestilah ada. Ni first time kot Tiera pakai Samsung, bg Tiera Samsung ni mcm high class sikit, hp dia susah gak nk cari yang budget betol2. Tapi sejak keluar CORBY 2 anak kepada CORBY merasa jugak pakai hp touch screen.


Ni la baby Tiera yang baru, kuning bumblebee

Sbnrnya dulu mmg dok usha2 Samsung tapi masa tu rasa macam mahal ngat kan. Bila Sony Ericsson W850i Tiera buat hal masa praktikum dulu terus nekad nak beri baru walaupun lepas tu pokai. My roomate pun pkai corby putih, tp dia beli dulu la, haha pehal pun romate sehati sejiwa, kuang3~

Kelebihan dan kelemahan Corby 2

1. Ada tiga pilihan warna putih, kuning dan pink (satu backcase hitam percuma dgn setiap pembelian) so boleh la tukar2

2. Fully touchscreen

3. Multy front screen, boleh letak macm2 widget kat front screen dia.

4. Game dia best, basic korang akan dpt game Edge dan Parachute Panic. Tiera suka main Edge.

5. Touch scree dia tak best sgt, sebb dia mcm less sensitive. Tp biasalah handset budget, tak adalah teruk sgt yang penting 'tap' ok jgn ketuk2 plak screen dia.

6. Stakat ni Tiera tak jmpa lg hp status mcm aplication dlm sony yg paparkan hayat bateri dsbgnya. Susah nk budget bateri tinggal berapa pratus lg.

7. Tak paparkan alarm clock di front screen, just simbol so korang tak tahu jam loceng mana yang sdg aktif.

8. Bila tangkap gambar selain dr pakai butang touch screen korang tak boleh pakai butang lain, so kalau nk tgkap gambar syok sendiri tu susah la sikit nk cari butang snap.

9. camera 2mp tp kualiti gambar lg less dari sony, sony gmbar dia lg cantik.

10. Last sekali, hp ni mampu milik dan design dia cool.

1 comment:

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget