Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Friday, December 16, 2011

4th Holiday 2011 :- Cameron Highlands Part 2

Salam,
Bertemu kembali utk part 2..hehe. Enjoy~

Kami tinggal kat Lily homestay utk hari y pertama n Anggerik Desa Homestay utk y kedua.
Anggerik Homestay, my dad punya fave sbb dh pernah duduk sblm ni bule memasak n bilik pun ok. Ni mhal dua tiga puluh ringgit kalu x silap tp sbb kami lmbt trpaksa la sewa bilik besar rm 180 (2 katil queen, set sofa, 1 single). Homestay ni selang sebuah rumah je ngan Lily Homestay.
Terliur tak? Nyum, nyum :-3
Dekat ngan tmpt kami sewa ada YZ Agro Farm n agro Al-Mashoor. Tiap2 pagi kami serbu Strawberry farm Al-Mashoor y dkt ngan homestay kami tu n beli 6 kotak. My dad siap interview bangla kerja kat situ ( dia siap jemput g Bangladesh lg...haha). Tips ckit, kalu nk beli strawberry baik beli kat kebun dia la, murah ckit dr beli kat gerai. Rm 6 je sekotak...ke ada murah g?

 
Iman ngan kaktus2 nya~
 

Haaa, time2 cuti sekolah ni Pasar Malam tiap2 ari bukak. Kalu korang nk beli bantal2 ni korang beli la kat pak cik y bukak gerai berdekatan dgn org jual cadar2 byk2 tu. Kedai dia kena masuk lorong sebelah kiri korang. Sblh kedai cd/kaset y suka bukak lgu kuat2. Sian pak cik tu, pekak telinga dia lma2. Bukan apa, dia jual murah ooo, Tiera nye bantal rm 10 je, adik Tiera beli y bantal bentuk strawberry besar rm 15, kat tmpt lain rm 20-25. Apa salahnya majukan org Melayu gak..hik2.

Last day, Tiera beli kaktus 6 pokok rm 10 kat pasar malam....beres. Jalan sikit lg 7 pokok rm 10...jalan lg 8 pokok rm 10...korang tension tak? Tiera geram gila. Makin jalan kedpn makin murah pulak. Keychain pun sama, masin mulut Tiera sbb akhirnya jumpa 10 keychain rm 10..hahaha.


Di Bharat Tea Plantation with my mom~

o_O

Pastu kami pusing2 kat MARDI, best gak semua ada, strawberry, pokok pasu, n y menarik taman herba (Edible Farm). kat situ baru kami bule tgk poko pudina, pokok kubis, pokok jagung, pokok jintan, Kimchan ( lily bud), buah labu, basil n byk la. Menarik sgt tau. Baru thu kimchan tu rupanya bunga lily y x kembang lagi..haha goreng buat masak kicap sdp je. Nash beli dua pokok 'Gold Crest' (x suka maksud nama pokok ni) , katanya nk menanam pulak...KATANYA... :)

Pokok jagung ^_^

Labu ???
 
Basil o_O
Pastu kami beli mkanan tgah hari n berkemas utk pulang ke rumah.

Warning ek:- dulu2 mcm tak sejuk sgt tp kali ni bukan main sejuk pulak. so bwk la jaket korang..huhu nyesal Tiera x bwk jaket, cardigan je la penyelamat.

(Feel free to comment or ask any question)

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget