Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Friday, February 11, 2011

Cantiknya alam...praise to Allah!

Salam sekali lg~

Aktiviti hari ini, aku g tgk matahri terbit ....................................................................................................~_~

Hahaha, tak tahan tul mcm x de keje lain, menung tgk langit...tp it's turn very fine indeed. Bangun 6.15 pkul 7.00 pg bertolak ke Pantai Air Tawar...aku mna pnh sampai pun...hik3 dh la dekat giler kot ngan IPG, 3 taun duk sini pun tak explore abis lg Besut. Kami tgk org jala ikan, siap sembang2 ngan pak cik jala ikan lg. Best tgk depa naikkan ikan, ada rupanya ikan tepi pantai igt x dak sbb ombak.

 Hasilnya.....mcm x pnh tgk matahari terbit....tubik?


Pastu tetiba ada pak cik tu cari Etok..btol tak, ni bhsa cni la. Dia mcm kerang2 gtu..ntah. Kawan aku ni pun tegor, tya pak cik cari gapo pak cik? Tetiba dia baling etok dua tiga biji kat kami, dia kata hah, amek la. Kami tergamam, gapo pak cik ni...x mau lah aku kerang2 ni. Aku tak makan benda2 mcm tu, so aku nk bg balik tp pak cik tu mcm dok suruh ikut dia p cari lg pastu dok baling satu2 kat aku...y aku pun p la kutip himpun satu tempat...hahaha lawak pom ade gak. Pastu pak cik tu jalan cpt2 suh ikut dia, kami tercegat ja tgk dia...tak mau aih aku...rupa-rupanya dia balik umah...kami terkesima...

 Haaa...ni la benda y 'pak cik' tu bg...tul tak etok ni?

Hah dok cita sal ni baru aku trpikir, adakah kami melayan org GILA td??????
tak baik, tak baik, tp mmmg pelik kot...pelik....pelik! So aku tggl ja etok2 tu n terus jalan balik kearah pak cik2 y menjalan ikan, tangkap dua, tiga gambar n blah p Pasar K. Besut....KB gak kn? :-)

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget