Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Friday, August 14, 2009

H1N1 attack!


Hello?

This is scary and suprising and scary...yet I have to press the scary part more :)

Hi , ini Athirah@Tira one more time today.

Kelmarin there is this announcement kat kolej kediaman kami.

"Kematian di Malaysia, telah mencecah hampir 44 orang, jadi sebagai langkah pencegahan, anda diwajibkan memakai mask apabila melangkah keluar dari bilik anda"

"Amalkan memakan banya bawang putih atau masakan berasaskan bawang putih. Kaedah yang dirahsia oleh negara luar ini dipercayai dapat menguatkan sistem imunisasi seseorang."

Jadi pembaca semua can make it clear by reading this ok?

H1N1 bukan sekadar flu tapi more than that. Pada pendapat Tira la kan ini semua dugaan dari Allah, tuhan kita. Kenapa ye? Sebelum ni Malaysia tak pernah berdepan dengan benda yang teruk macam ni, selesema burung pun never reach this alrming state. Semua gara-gara PIG! Negara kita pernah mendapat saranan agar menghapuskan most PIG kat negara ni macam yang diaorang buat kat ayam-ayam masa selesema burung lagi. TETAPI...mendapat tentangan hebat dengan ALASAN nanti this PIG akan PUPUS. Hmmm, lucu pula mendengar. MEmanglah bagi umat Islam ini tidak langsung menjadi masalah bahkan menjadi kesenangan kerana selama yang TIra tahu PIG telah membawa banyak masalah kepada penduduk di MAlaysia terutamanya umat Islam. Isu Kandang PIG ni dah lama berlanjuntan dan tak ada penyelesaian yang efektif. Jadi bila keadaan dah teruk macam ni you can figure out why is it happen. Bak kata Nabil raja lawak....

"LU PIKIR LA SENDIRI!"

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget