Pengikut Setiaku, jemput FolloW ^^

Monday, November 23, 2009

Berakhir Sudah PPISMP!

Alhamdulillah, syukur...

Akhirnya kami menamatkan hari-hari terakhir kami sebagai pelajar PPISMP dengan beberapa program berguna, pertama program sahsiah anjuran HEP dan idea disumbang Dayah. Selain itu juga jamuan perpisahan KS2 dan juga menyambut harijadi sahabt yang menyambut hari lahir pada bulan 11 dan 12. MAaflah tiada gambar disini sebab tak dapat nak sedut lagi dr tuan punya kamera (maklumlah tak de kamera).

STapi ada jugak yang tak boleh join kami bersama pada hari itu iaitu Asraf yang terpaksa bertolak balik awal kerana neneknya yang sakit dan juga Cik Da yang menyertai jamuan JPP. Tapi nevermind, tahun depan secara rasminya kami menjadi pelajar ijazah sem 1 PISMP dan akan pertama kali membuat SBE (School Based Experiance). Tak sabar-sabar nak pergi, rasanya dah temui matlamat sebab apa nak jadi keseronokan mengajar dan bergaul dengan anak-anak murid.

Memandangkan my mom and dad both are teacher (mak cikgu sekolah rendah, abah pensyarah IPKT) so selalu dengar diaorang bercerita pasal anak-anak murid, best sangat sebab kalau kita pandai melayan budak-budak insyaallah kita akan cepat mesra dan boleh kawal diaorang. Mak cakap kalau keluaran maktab ni memang akan hantar pergi sekolah rendah tak kiralah KPLI ke OUM ke sama je. Ada sahabat yang tak minat nak jadi cikgu but stuck at that place nak buat macam mana, kalau tak terima takdir kita we will be a worst teacher in time to came. So melalui pengalaman babysit my brother n sister (4 org, umur 17-2 tahun) rasenya boleh kot, so wish me luck, for me, my friend to get great result for next sem. 

BYE!

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi membaca blog yang tak seberapa ini~

Jangan Segan untuk kritik blog ni, tapi yang membina la ye? BE NICE ^_^

There was an error in this gadget